De troeven van zonwerend glas

zonwerend glas

Zonwerend glas combineert het beste van twee werelden: tijdens de zomer worden de ongewenste zonnestralen afgezwakt en tijdens de winter blijft de warmte binnen. Dit soort beglazing wordt vooral gebruikt voor grote glaspartijen die naar het zuiden zijn georiënteerd. Bovendien valt zonwerende beglazing onder de categorie hoogrendementsglas: een energie-efficiënte oplossing waarvoor je belastingsvermindering krijgt.

Sterk zonlicht wordt afgezwakt, warmte blijft binnen

Zonwerend glas verzacht het vaak zeer felle zonlicht, maar zorgt er wel voor dat je een voldoende belichte ruimte krijgt. Zo loopt de temperatuur in de zomer ook niet te hoog op. Daarom wordt deze beglazing dikwijls in kantoorruimten en winkels gebruikt, maar vindt het ook zijn weg naar de particuliere markt. Een ander voordeel is dat je niet  extra moet investeren in een zonweringssysteem (zoals jaloezieën, of de duurdere geautomatiseerde zonweringoplossingen…). Zonwerende beglazing is bovendien verkrijgbaar in verschillende tinten zoals grijs, zilver, groen of blauw.

Zonwerend glas werkt energiebesparend

De ‘zonwerende’ factor is te danken aan een metaalcoating die ervoor zorgt dat de zonnestralen zo veel mogelijk worden gereflecteerd. Omdat zonwerende beglazing hoogrendementsglas is, wordt het warmteverlies drastisch beperkt. Daarmee kan je aanzienlijk besparen op je energiefactuur wat geen overbodige luxe is met de stijgende energieprijzen in het achterhoofd. Ook op het gebied van geluidsisolatie en veiligheid scoort zonwerend glas erg goed.

Energiebesparende zonwerend glas

Hoe zonwerende beglazing vergelijken?

Er bestaan verschillende soorten zonwerende beglazingen. Waarmee moet je rekening houden bij het vergelijken?

  • Lichttransmissie: elk beglazingstype laat een verschillende hoeveelheid licht door. De dikte en de gebruikte coating zijn hierbij doorslaggevend.
  • Lichtreflectie: dit wordt bepaald door de kleur van het zonwerend glas.
  • Directe energetische transmissie: dit geeft de warmte-energie weer die rechtstreeks door de ruit naar binnen dringt. De transmissie is afhankelijk van de gebruikte productiemethodes.
  • Totale energetische transmissie: de uiteindelijke binnentemperatuur wordt bepaald door de directe energietransmissie en de warmte-energie die eerst door de beglazing wordt opgenomen en daarna naar binnen wordt gestraald.

Ben je geïnteresseerd in zonwerende beglazing en wil je weten wat de voordelen voor jou zijn? Neem dan contact met ons op voor een gratis offerte en advies op maat. Een van onze experts zal je met plezier te woord staan!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!