Je woning isoleren? Maak gebruik van de Vlaamse energielening

energiebespaarlening-woning

Wil je je woning isoleren en ben je op zoek naar kapitaal? Dan kan je de hulp van de overheid inroepen. Sinds deze week is de Vlaamse energielening namelijk van kracht, die je toelaat om 10.000 euro te lenen tegen een rentevoet van 2%. De premie kan je onder andere gebruiken om hoogrendementsglas te plaatsen en je ramen te vervangen.

Vlaamse overheid stimuleert energiebesparende maatregelen

De Vlaamse overheid zet volop in op energiebesparende maatregelen. Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom maakte bekend dat je sinds 5 januari een energielening kan aanvragen. Handig voor wie z’n woning energiezuinig wil maken en z’n energiefactuur binnen de perken wil houden. Geen overbodige luxe als je rekening houdt met de stijgende energieprijzen en de klimaatproblematiek.

Wat houdt de Vlaamse energielening in?

Voor de Vlaamse overheid is energie-efficiëntie een prioriteit. Ze trekt maar liefst 15 miljoen euro uit om in totaal 3.500 energieleningen te verschaffen. Je kan maximaal 10.000 euro lenen tegen een voordelige rentevoet van twee procent. Voor bepaalde kwetsbare doelgroepen geldt zelfs een rentevoet van nul procent. Dit zijn de voornaamste maatregelen waarop de energielening van toepassing is:

isolerende pvc ramen

De troeven van hoogrendementsbeglazing en PVC-ramen

Hoogrendementsglas bestaat uit twee of drie glasbladen. De spouw is gevuld met een isolerend edelgas en niet met lucht. Het resultaat? Een ongeziene isolatiewaarde die ervoor zorgt dat je je investering dubbel en dik terugverdient. De isolatiewaarde van ramen hangt natuurlijk niet alleen van het type beglazing af. Ook de kwaliteit van de raamprofielen is van groot belang. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Kies dan voor PVC-ramen. Ze scoren uitstekend op het gebied van isolatie en je krijgt écht waar voor je geld!.

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

Interesse? Neem contact met ons op voor een gratis offerte of advies op maat!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!