Inbraakwerende deuren: geef dieven geen schijn van kans

inbraakwerende deurenIn België vinden er per jaar meer dan 60.000 inbraken plaats en de meeste dieven breken nog altijd in via ramen en deuren. Bij de keuze van buitenschrijnwerk is inbraakpreventie dan ook een heel belangrijk aandachtspunt. Dankzij inbraakwerende deuren loop je veel minder risico op ongewenst bezoek. We zetten de voornaamste eigenschappen even op een rijtje.

Weerstandsklasse van deuren

Inbraakwerende deuren hebben een zogenaamd ‘inbraakvertragend vermogen’: in welke mate zijn ze bestand tegen ongewenste gasten? De weerstand tegen inbraak wordt aangeduid met de weerstandsklasse (WK): een cijfer tussen 1 en 6. Een deur met cijfer 1 biedt de minste weerstand, terwijl een deur met WK 6 het beste scoort. Hoe hoger het cijfer, hoe meer moeite een inbreker moet doen, hoe langer het duurt vooraleer hij de deur heeft geforceerd en hoe meer geavanceerd gereedschap hij nodig heeft.

Veiligheid heel belangrijk bij aankoop buitenschrijnwerk

inbraakwerende deurenFabrikanten doen allerlei tests vooraleer ze deuren op de markt brengen. En dat is niet toevallig. Voor hoe langer hoe meer mensen staat veiligheid en inbraakpreventie bovenaan de agenda bij de aankoop van buitenschrijnwerk. Inbraakwerende deuren spelen perfect in op die trend en bieden je dan ook gemoedsrust. Je zal ’s nachts niet wakker worden van gestommel in je keuken of woonkamer. En je zal ’s morgens niet wakker worden en moeten vaststellen dat er allerlei kostbare spullen zijn verdwenen.

Inbraakwerende deuren: eigenschappen

Inbraakwerende deuren houden boeven buitenshuis, maar hoe doen ze dat precies?

  • Het materiaal: een stevige deur is gemaakt uit materiaal dat tegen een stootje kan!
  • Het deurslot: je kiest best voor een slot met een meerpuntsluiting. Tegenwoordig zijn de meeste deuren op drie punten verankerd.
  • De beglazing: kies voor gelaagd of inbraakwerend glas dat inbrekers niet zomaar kunnen inslaan.
  • De afstand tussen de deur en het kozijn mag niet te groot zijn. Anders kunnen inbrekers er met een breekijzer of schroevendraaier tussen. Een beschermingsprofiel biedt hier soelaas.

PVC deuren: veilig en betrouwbaar

Ben je op zoek naar deuren die inbrekers geen schijn van kans geven? Kies dan voor inbraakwerende PVC deuren. Ze zijn duurzaam, kunnen tegen een stootje en zien er nog eens mooi uit ook. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte en advies op maat!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!