Mat glas of sierglas: hou pottenkijkers buiten, laat het licht binnen

Ontdek wat mat glas voor je privacy betekentHou je van veel natuurlijke lichtinval in huis? Dan ben je vast een fan van grote ramen. Om je privacy te garanderen kun je gordijnen hangen – al hou je dan ook een deel van het licht buiten – maar beter is het om te kiezen voor mat glas. Mag het iets meer zijn? Dan behoort ook sierglas tot de mogelijkheden.

Mat glas: niet alleen voor douchecabines

Mat glas – ook wel melkglas genoemd – kennen we wellicht het beste uit de badkamer. Douchecabines zijn er vaak (deels) mee bekleed om de gebruiker zijn of haar privacy te gunnen. Maar mat glas leent zich ook  uitstekend om ongewenste pottenkijkers buiten te houden. Het kan dus even goed voor ramen of deuren worden gebruikt.

Het grote voordeel van mat glas is dat je bijna geen lichtinval verliest en dat terwijl mensen van buitenaf niet meer naar binnen kunnen kijken. Een veelgebruikte methode is om een ruit voor een deel aan de onderzijde te gritstralen. In dat geval kun je ook motieven aanbrengen in het oppervlak. Het nadeel is uiteraard dat ook het zicht naar buiten toe ook grotendeels wordt geblokkeerd. Wie graag naar buiten kijkt, zal zich dus moeten aanpassen. Het is een afweging die je op voorhand dient te maken.

Ontdek wat sierglas voor je privacy kan betekenenSierglas: patronen en reliëf als decoratie

Naast mat glas kun je ook kiezen voor sierglas. Sierglas heeft ongeveer dezelfde functie als mat glas, alleen de vorm is anders. Sierglas heeft – zoals de naam doet vermoeden – een decoratieve functie: het is glas met een patroon of reliëf waardoor het oppervlak (gedeeltelijk) ondoorzichtig wordt. Sierglas kan zowel in enkel als in dubbelglas worden verwerkt. Het patroon garandeert discretie, zonder afstandelijkheid te creëren.

Afsluitend: mat glas is sober en doeltreffend, sierglas is in de eerste plaats een decoratief element.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!