Raamdorpels plaatsen: specialistenwerk waar je beter niet zelf aan begint

Een mooi PVC raam verdient een bijpassende raamdorpel om het geheel af te werken. Moedige doe-het-zelvers willen de – veelal arduinen – stenen wel eens zelf plaatsen. Toch raden we dat ten stelligste af. Zeker als je géén ervaring hebt met ramen laat je het werk beter over aan een raamspecialist. Het plaatsen van de dorpels is immers een precisiewerkje waar nogal wat vanaf hangt. Je wilt immers niet dat je splinternieuwe ramen lekken bij de minste regenval, toch?

Raamdorpels plaatsen in verschillende maten en materialen

Dorpels bestaan in verschillende afmetingen, stijlen, kleuren en materialen, al blijft de klassieke blauwe arduinsteen – al dan niet bewerkt – de populairste. Daarnaast zijn echter ook raamdorpels uit beton en kunststof mogelijk, tot zelfs graniet en aluminium.

Allereerst dien je heel nauwkeurig te meten vooraleer je je raamdorpels laat plaatsen. Dit moet uiteraard tot op de centimeter nauwkeurig gebeuren om later problemen te vermijden.

Tocht en lekken vermijden

Dat het plaatsen van raamdorpels een precisiewerkje is, is ook logisch, want het raamprofiel moet perfect aansluiten om tocht en lekken te vermijden. Om alle kieren en oneffenheden weg te werken zal je vakman daarom alles afkitten met siliconen. De dorpel zal ook lichtjes afhellend worden geplaatst om een goeie afwatering te garanderen. Voor deurdorpels is deze helling meestal al voorzien in het arduin.

Op zoek naar een raamspecialist?

Ben je op zoek naar een specialist om je raamdorpels te plaatsen? Van pellicom is PVC raam- en deurinstallateur met bijna 50 jaar op de teller. Ervaring genoeg dus! Bovendien is Van pellicom partner van Deceuninck, dé referentie op het gebied van PVC ramen en deuren. Met van pellicom ben je dus zeker van kwaliteit, zowel wat betreft de producten als de service.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!