Veilig wonen: tips om dieven geen schijn van kans te geven

We willen allemaal graag veilig wonen. We willen ons veilig voelen in huis, maar ook wanneer we de deur achter ons dicht trekken. Neem daarom de volgende tips in acht en geef inbrekers geen schijn van kans.

1. Dieven afschrikken

Wanneer een inbreker het op jouw huis of appartement heeft gemunt, kun je daar niets aan veranderen. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je huis geen dieven aantrekt. Een kwestie van de kat niet bij de melk te zetten. Een woning met gesloten ramen, deuren en rolluiken vormt een barrière voor inbrekers. Ook een goede buitenverlichting schrikt af, want dan kunnen de inbrekers zich maar moeilijk schuil houden.

Veilig wonen

Je kunt potentiële inbrekers ook afschrikken met een alarm- of videobewakingssysteem. Let wel: zo’n systeem vertraagt de dief niet en houdt hem niet tegen. Uit angst voor opgeschrikte buren of de politie zet hij het hopelijk wel op een lopen.

Denk eraan om zo weinig mogelijk waardevolle spullen in het zicht te laten slingeren. Berg juwelen, gadgets en andere dure spullen altijd goed op. Heb je toevallig een waardevol kunstwerk in huis? Dan is het wellicht verstandig om dat in een kamer te hangen waar inbrekers niet zomaar kunnen binnenkijken.

2. Inbrekers buitenhouden: ramen en deuren

Je kunt inbrekers dan wel afschrikken, maar als de ramen of deuren niet gesloten zijn, heb je veel moeite gedaan voor niets. De eerste vereiste zijn stevige, degelijke ramen en deuren. Recente PVC-ramen bieden zowat de beste inbraakveiligheid op de markt. Qua glas kies je het beste voor veiligheidsglas, dat niet in scherven uiteenvalt wanneer je het breekt. Denk verder aan goede sloten op zowel ramen als deuren. Zorg dat je ramen beschikken over vergrendelbare raamkrukken.

Het belangrijkste van al? Neem de juiste attitude aan en doe je ramen en deuren altijd op slot wanneer je uit huis bent. Dat geldt zeker voor ramen op de benedenverdieping, maar ook de kelder is een zwakke schakel.

3. Veilig wonen = sociaal weefsel

Een veiligheidsmaatregel die vaak wordt onderschat, is een goed sociaal weefsel. Wanneer jij je buren persoonlijk kent, en zij kennen en vertrouwen jou, kun je heel wat inbraken voorkomen. Een alerte buurman of -vrouw is goud waard.

 

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!