Zomerse temperaturen op komst? Met deze tips blijft je huis koel!

Rolluiken hebben een sterk isolerende werking

Tijdens de zomermaanden kan de temperatuur soms flink stijgen. Ideaal voor uren plezier in het zwembad, op het strand of een terras. Maar tijdens hete dagen houden we het binnen in huis graag koel. Met onderstaande tips kan je gemakkelijk de warmte buiten houden.

De klassieke methode: open ramen en deuren

De ochtenduren brengen in de zomer nog enige verkoeling. Zet ’s morgens vroeg een uurtje ramen en deuren open om de koele lucht door je huis te laten stromen. Wanneer de temperatuur stijgt, sluit je alles opnieuw af. Een goede zonnewering kan dan volstaan om het frisse gevoel lang aan te houden.

Zonnewering

Een eerste mogelijkheid is het plaatsen van zonneschermen, markiezen of screens. Een screen is een stuk doek met zonwerende eigenschappen die je voor het raam bevestigt. Het houdt zon en warmte buiten, maar laat wel nog deels licht door. Let op dat je zonnewering altijd aan de buitenkant van je raam plaatst. Anders komt een groot deel van de warmte toch nog in huis.

Met rolgordijnen kan je zelf bepalen hoeveel licht je nog binnen laat. Er bestaan ook rolgordijnen die gefilterd daglicht doorlaten. Ook met jaloezieën kan je zelf de lichtinval kiezen. Jaloezieën hebben bovendien het extra voordeel dat ze op maat verkrijgbaar zijn. Tenslotte kan je ook rolluiken gebruiken om de warmte buiten te houden. Ze verduisteren je woning volledig, maar hebben wel een sterk isolerende werking.

Airconditioning

Airconditioning is een voor de hand liggende oplossing voor wie op zoek is naar verkoeling tijdens hete zomermaanden. Nadeel is dat een airco veel energie vraagt en dus duur is in gebruik. Als alternatief voor de airco kan je een ventilator aanschaffen. De prijs voor een verfrissend gevoel ligt dan veel lager.

Isolerende ramen en deuren

Een goede isolatie van je huis zorgt eveneens voor de nodige afkoeling. Ramen met een sterk isolerende werking houden koele lucht in de woning. Bovendien zorgt isolatieglas dat de warmte minder gemakkelijk binnen komt. Vooral de nieuwe types hoogrendementsglas HR+ en HR++ vormen hier een meerwaarde.

koel huis

Van pellicom beschikt over alle types van isolatieglas. Interesse? Neem contact met ons op en vraag een gratis offerte aan!

Het materiaal van je ramen en deuren speelt ook een belangrijke rol. Een voordeur in PVC garandeert een optimaal isolerende werking: het zorgt voor een warm huis in de winter en een koel binnenklimaat in de zomer.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!