Dieven branden PVC-ramen open: wapen je tegen de nieuwste inbraaktrend

nieuwe inbraaktrend pvc ramenRecent werd er in de media bericht over dievenbendes die een nieuwe methode hanteren om ramen te forceren. Ze maken daarbij gebruik van een gasbrander die rechtstreeks een gat in het PVC smelt. Een kinderhand kan dan vervolgens via die opening het raam langs de binnenzijde openen. Je kan je echter makkelijk wapenen tegen deze inventieve inbraakwijze op meerdere manieren!

Dievenbendes maken steeds meer gebruik van inventieve methodes om een huis binnen te dringen. De federale politie waarschuwt voor inbrekers die met een gasbrander in de aanslag een gat smelten in PVC-ramen om zo binnen te geraken. Moeten eigenaars van PVC-ramen zich nu zorgen maken?

Alertheid is alleszins geboden, maar met een degelijk geplaatst PVC-raam – mét voldoende aandacht voor inbraakveiligheid – kan heel wat ellende worden vermeden. Zo maakt Van pellicom gebruik van PVC-profielen van Deceuninck. Die doen het wat betreft inbraakveiligheid beter dan de Europese veiligheidsnormen. De Zendow- en Zendow#neo-raamprofielen zijn uitgerust met een afsluitbare kruk, veiligheidsbeslag en gelaagd glas waardoor ze langer bestand zijn tegen de drie vooropgestelde minuten die binnen de testprocedure van de overheid van kracht zijn. Niet enkel resistentie tegen het opheffen wordt getest, ook de weerstand tegen het openwringen, het breken van de beglazing en het opendraaien van de kruk worden onder de aandacht gebracht.

Inbraakwerende tips

Tot slot nog enkele tips die het inbrekers extra moeilijk maken om je woning binnen te dringen.

  • Alleen deuren voorzien van een veiligheidsslot, die bovendien door een professional in een stevig kader zijn geplaatst, kunnen het inbrekers moeilijk maken.
  • Voorzie de buitendeuren van een meerpuntssluiting (standaard bij van Pellicom) met horizontale nachtschoten van minstens 2 cm lang.
  • Doe de deuren altijd op slot, wacht tot de elektrische garagepoort volledig gesloten is voor je wegrijdt.
  • Kies voor gelaagd glas of veiligheidsglas.
  • Opteer voor raamkrukken die je kunt vergrendelen. Die beletten dat het raam via een opening in de ruit kan worden geopend.
  • Plaats geen waardevolle spullen (zoals een computer) vlak bij het raam.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!