Premie voor inbraakpreventie 2015? Ja, als je in Brussel woont!

Inbraak of diefstal voorkomen door je huis beter te beveiligen? Dat loont. Tot vorig jaar kreeg je bovendien een premie voor inbraakbeveiliging. Maar wat is de wettelijke situatie in 2015? Wij zochten het voor jou uit.

Inbraakpreventie: premie 2014

Wie zijn woning of appartement in 2014 liet beveiligen tegen brand of inbraak, kon daarvoor een belastingvermindering krijgen. Ook als huurder kon je zo je voordeel doen. De premies werden onder meer uitgereikt voor de installatie van inbraakwerend glas, mechanische beveiligingssystemen, geregistreerde alarmsystemen, veiligheidscamera’s, brandblusapparaten en brandweerstanddeuren.

Het Vlaams Gewest schrapte deze premie vorig jaar. Terwijl investeringen die uitgevoerd en betaald zijn in 2014 nog aftrekbaar zijn in het aanslagjaar 2015, kun je geen premie meer ontvangen voor investeringen na 1 januari 2015.

Situatie in Brussel

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvang je daarentegen wel nog steeds een fiscaal voordeel wanneer je je appartement of woning door een aannemer laat beveiligen. Het Gewest biedt een belastingvermindering van dertig procent voor zulke uitgaven, met een maximumbedrag van 730 euro. Je kunt de premie ontvangen als eigenaar, huurder, erfpachter of vruchtgebruiker. Maak er slim gebruik van nu het nog kan!

Inbraakpreventie loont altijd

Zelfs zonder belastingvoordeel is een investering in inbraakpreventie bijzonder zinvol. Een goed beveiligde woning houdt inbrekers buiten en geeft je een gevoel van veiligheid en rust. Sloten en alarmsystemen bieden soelaas, maar inbraakbeveiliging is evengoed een kwestie van degelijke ramen en deuren. Kies voor sterke raamprofielen, inbraakwerend glas en afsluitbare raamkrukken. Sluit alle ramen en deuren goed wanneer je het huis uitgaat, zodat dieven geen enkele kans krijgen.

Ben je op zoek naar een veilige en degelijke oplossing? PVC-ramen en deuren met veiligheidsbeglazing beschermen je woning tegen inbraak én zijn goed voor de thermische en akoestische isolatie van je huis. Neem vandaag contact met ons op voor advies of een gratis offerte op maat.

 

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!