Driedubbele beglazing plaatsen in een renovatieproject of niet ?

Driedubbel glas - driedubbele beglazing zinvol bij renovatieprojecten of niet?De Europese Unie heeft beslist dat vanaf 2021 alle nieuwe gebouwen in Europa ‘bijna-energieneutraal’ moeten zijn. Driedubbele beglazing speelt daar een grote rol bij want via onze ramen en deuren verliezen we het meeste warmte.

Warmte die achteraf opnieuw moet opgewekt worden en wat dus energie kost. Door het warmteverlies te beperken, kunnen we ook ons energieverbruik drukken en naar een bijna-energieneutrale woning gaan. Maar wanneer kiest u dan voor driedubbele beglazing?

Driedubbele beglazing enkel bij nieuwbouw & passiefhuizen interessant

Als u driedubbele beglazing vergelijkt met enkel of dubbel glas, zal u merken dat driedubbel glas 5x beter isoleert t.o.v. enkel glas en 2 tot 3x beter dan dubbel glas. Het warmteverlies is dan ook bijna verwaarloosbaar: met een buitentemperatuur van 0°C en een binnentemperatuur van 20°C is de temperatuur aan de binnenzijde van het glas 18,5°C terwijl dit bij enkel en zelfs dubbel glas gevoelig lager is. We zetten de verschillende U-waarden nog even op een rijtje:

  • Enkel glas: 5,8 W/m2K
  • Dubbel glas: 2,9 W/m2K
  • Hoogrendementsglas: 1,1 W/m2K
  • Driedubbel glas: 0,5 W/m2K

Bij nieuwbouw en passiefhuizen waar ook andere energiebesparende en zelfs energieopwekkende technieken toegepast worden, is driedubbele beglazing bijna een must. Aangezien het warmteverlies miniem is bij nieuwbouw & passiefhuizen, zal u zelf weinig tot geen energie moeten verbruiken om uw huis op te warmen. De hogere kost van het driedubbel glas is dan ook perfect te rechtvaardigen: minder stook- of verwarmingskosten en in geval van passiefhuizen moeten er ook minder of geen verwarmingselementen geplaatst worden. De kost die u daar bespaart, kan u dan investeren in driedubbele beglazing.

Een extra voordeel is dat driedubbel glas ook extra geluidswerend is en een geluidsreductie van 5dB oplevert.

Is driedubbele beglazing zinvol voor renovatieprojecten?

De hoge kost zorgt er echter voor dat het meestal geen voldoende renderende investering is bij renovatieprojecten. Het levert sowieso wel een besparing op – indien ook de profielen en het schrijnwerk winddicht zijn en goed isoleren – maar de kost is echter te hoog ten opzichte van de besparing. In de meeste gevallen bent u beter af door uw oude ramen te vervangen door dubbel glas met goed isolerende profielen, zoals Zendow #neo PVC profielen. De kost is lager, en toch realiseert u een flinke kosten- en energiebesparing! Als ramenspecialist, raden we bij Van pellicom dan ook steeds aan om voor dubbele beglazing te kiezen, in geval van een renovatieproject.

De investering die u maakt zal zich dan ook heel traag terugbetalen. Zeker wanneer u ook met verouderd schrijnwerk en slecht isolerende profielen te maken hebt. Is de woning echter nog niet zo oud en is deze al goed geïsoleerd? Dan kan u toch overwegen om driedubbele beglazing te plaatsen!

Neem gerust contact met ons op zodat we uw persoonlijke situatie kunnen bekijken en kunnen berekenen wat de effectieve opbrengst zou zijn bij de vervanging van uw ramen.

Via onze handige ramensimulator kan u trouwens ook zelf al berekenen wat de energiebesparing voor uw huis zal zijn wanneer u overschakelt op driedubbele beglazing.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!