PVC ramen en deuren: dé garantie op een sterke EPB-score

Hoe haal je een goeie epb-score? Installeer PVC ramen en deurenSinds 1 januari 2006 moeten bouw- en renovatieprojecten voldoen aan de zogenaamde EPB-regelgeving. Dat zijn een aantal voorschriften opgelegd door de Vlaamse overheid die energiezuinige woningbouw moeten stimuleren. Een doeltreffende manier om een goeie EPB-score te krijgen, is door extra aandacht te besteden aan de luchtdichtheid van een gebouw. PVC ramen en deuren zijn dan je gedroomde partners!

Bouwknopen: de zwakke plekken in je woning

Elke woning, hoe goed die ook geïsoleerd is, ‘lekt’. Dat wil zeggen dat er lucht – en dus ook warmte – ontsnapt via kieren en spleten in de isolatieschil. Typisch zwakke plekken zijn ramen, deuren en plaatsen waar twee isolatielagen in elkaar overgaan. Die zogenaamde bouwknopen worden ook in rekening gebracht bij de berekening van het E-peil, de maat voor de energieprestatie van een woning.

PVC profielen van Deceuninck

De impact van ramen en deuren op de energieprestatie kan dus niet worden onderschat. Goeie thermische isolatie is van cruciaal belang. De isolatiekracht van een PVC raam wordt uitgedrukt door de U-waarde. Van pellicom gebruikt de PVC profielen van Deceuninck die superieure prestaties bereiken, tot 0,65 W/m2K als je kiest voor de Premium-profielen en 0,73 W/m2K voor de standaard-ramen. Goed om te weten: hoe lager de waarde, hoe beter de thermische isolatie. Het zijn cijfers die nog meer indruk maken als je weet dat concurrerende raambouwers al tevreden zijn met een waarde van 1,2 W/m2K.

Betaal minder verwarmingskosten

Je apprecieert de U-waarde van Deceuninck-ramen nog meer als je je energiefactuur bekijkt. PVC-ramen beperken namelijk het warmteverlies in huis, waardoor je verwarming ook een pak minder uren moet kloppen zonder dat je moet inboeten aan comfort. En dat voel je aan je portemonnee!

Laat je PVC ramen plaatsen met kennis van zaken

Uiteraard wil je dat je PVC ramen en deuren van topkwaliteit door een expert worden geplaatst. Die plaatsing is namelijk van groot belang om het rendement van het PVC te verzekeren. Van pellicom biedt al bijna een halve eeuw onafgebroken topkwaliteit, een prestatie waarvoor ze beloond zijn met het prestigieuze Kiwa-certificaat!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!