Pvc-ramen schilderen: broodnodig of totaal nutteloos?

Pvc-ramen schilderen: do or don't?Ramen schilderen was vroeger een bijna jaarlijks terugkerend klusje. Houten ramen verslijten nu eenmaal snel en moeten dus regelmatig geschuurd en opnieuw geverfd worden om proper en waterdicht te blijven. Maar hoe zit het met pvc? Hoor je pvc ramen te schilderen? Of is dat net een heel slecht idee?

Je ramen opnieuw schilderen: nooit hetzelfde resultaat

Professionals in de raambusiness raden af om pvc-ramen opnieuw te schilderen. De nieuwe verflaag behoudt namelijk nooit dezelfde kwaliteit als de oorspronkelijke kleuring. Dat komt omdat nieuwe pvc-ramen al tijdens de productie een- of tweezijdig of zelfs integraal gecoat zijn met de RAL-kleur van je keuze. Wanneer je een nieuwe laag verf op de ramen aanbrengt, krijg je nooit datzelfde effect. Herschilderde ramen zullen bovendien meer onderhoud vergen.

Pvc-ramen: kies meteen de juiste kleur

Het grote voordeel van pvc-ramen van Deceuninck die Van pellicom bij jou thuis plaatst, is het uitzonderlijk grote kleurenpalet. Bij de aankoop van je ramen en deuren kies je uit meer dan honderd kleuren: van wit, neutraal grijs en zwart tot wijnrood, sepiabruin en crèmewit. Afhankelijk van je behoeften, je budget en je interieur, kies je voor ramen die eenzijdig, tweezijdig of integraal zijn gecoat. En dan zijn er natuurlijk nog de in de massa gekleurde pvc-ramen. Zie je liever ramen met hout- of metaallook? Dat kan ook.

Je pvc-ramen onderhouden

Nieuwe pvc-ramen van Deceuninck zijn zowel vorm- als kleurvast. Dat betekent dat ze hun schoonheid jarenlang behouden zonder dat je ze opnieuw hoeft te schilderen. Ze vergen amper onderhoud. Een simpele poetsbeurt met water, een spons en een neutraal schoonmaakproduct volstaan in de meeste gevallen.

Toch herschilderen? Enkele tips

Heb je een woning met pvc-ramen gekocht en bevalt de kleur van de ramen je toch niet helemaal? Dan kun je overwegen om de raamprofielen toch te schilderen. Begin met een grondige reiniging met een ontvettend product. Laat de ramen goed drogen en plak de vensters af. Gebruik vervolgens een kwalitatieve primer voor gladde oppervlakken. Belangrijk: respecteer altijd de droogtijd van de grondlaag! Werk ten slotte af met kwaliteitsverf in twee lagen. Je schildert het best zowel horizontaal als verticaal om strepen te vermijden.

Scheelt er meer aan de ramen dan de kleur? Dan loont het om gewoon nieuwe ramen te laten plaatsen, die je woning beter isoleren en beschermen. Contacteer een expert voor advies op maat.

 

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!