Kleuren kiezen voor je ramen en deuren? Hierop moet je letten!

Ben je van plan om binnenkort je ramen en deuren te vervangen? Prima, dan weet je ongetwijfeld al dat pvc heel wat voordelen te bieden heeft. Maar weet je ook al welke kleuren je wil? Kleuren kiezen is iets waar je niet licht over mag gaan. Tenslotte bepalen de kleuren van je ramen en deuren in grote mate de look van je woning.

Keuze te over …

Allereerst het goede nieuws: onze pvc-ramen en -deuren zijn verkrijgbaar in tal van mogelijke kleuren. Van pellicom gebruikt het RAL-kleurensysteem, dat maar liefst 117 verschillende tinten omvat. Je hebt dus meer dan keuze genoeg. Sowieso is er een kleur beschikbaar die perfect bij jouw woning past en die de esthetische waarde ervan naar een hoger niveau tilt.

Let op het kleurenpallet van je woning

Als je kleuren kiest voor ramen en deuren, mag je je niet blind staren op de waaier met de kleurstaaltjes. Om een kleur écht te kunnen beoordelen, moet je ze zien in de omgeving waar ze gebruikt zal worden. Het komt erop aan om de kleuren van je ramen en deuren af te stemmen op de andere kleuren van jouw woning – en zelfs van de omgeving. Je moet streven naar een harmonieus kleurenpallet. Hoe je dat het makkelijkst doet? Met onze handige online kleurensimulator kun je een foto van je huis opladen en met enkele muisklikken bijpassende kleuren voor je ramen en deuren kiezen. Je kunt snel uittesten of bepaalde contrasten al dan niet werken en of de kleuren die je op papier mooi vond ook in de echte omgeving tot hun recht komen.

Kleuren kiezen: houd rekening met het psychologisch effect

Bij het kleuren kiezen moet je niet alleen rekening houden met de gebruiksomgeving en met wat je zelf mooi vindt. Ook het effect dat de kleuren hebben speelt een belangrijke rol. Verschillende kleuren roepen namelijk verschillende emoties op. Enkele voorbeelden? Groen heeft een relaxerend effect en wordt geassocieerd met rijkdom. Mensen die in een groene omgeving verblijven, zouden minder snel depressief worden. Blauw wordt dan weer gezien als een kleur die veiligheid en vertrouwen oproept.

Raak je er niet onmiddellijk uit? Laat je dan zeker adviseren. We helpen je graag om de perfecte kleuren voor jouw ramen en deuren te kiezen.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!