PVC vs aluminium ramen: PVC op alle fronten sterker

pvc vs aluminium ramenHet blijft voor velen een moeilijke keuze: PVC vs aluminium ramen. Ondanks de intrinsieke kwaliteiten van aluminium, heeft PVC zowat op alle fronten een streepje voor. We vergelijken de twee materialen en geven de belangrijkste voor- en nadelen.

PVC: de ultieme isolator

pvc vs aluminium ramen

De grootste troef van PVC ramen – en meteen de zwakte van aluminium – is de isolatiecapaciteit. PVC laat aluminium ver achter zich wat betreft thermische isolatie. Met een gemiddelde U-waarde van 1,23 W/m²K – en zelfs een uitschieter van 0,70W/m²K als je voor het Zendow#neo Premium-gamma van Deceuninck kiest – kun je wat betreft isolatie niet beter kiezen dan PVC. De betere aluminium profielen komen slechts aan 2.0 W/m²K (hoe hoger het cijfer, hoe lager de isolatiewaarde).

PVC: goed voor het milieu

Een goede isolatiewaarde van je PVC ramen is goed voor je portemonnee én voor het milieu. Als de warmte langer in je woning kan worden gehouden, dan dalen je stookkosten automatisch. Wie switcht van hout of aluminium naar PVC kan tot 30 procent besparen! Bovendien verklein je daardoor ook je ecologische voetafdruk, wat dan weer gunstig is voor het milieu. Bereken hier hoeveel jij kan besparen dankzij PVC ramen!

Aluminium: sterk maar duur

Aluminium is een sterk materiaal dat zeker zijn verdienste heeft, maar het grote nadeel is de prijs. In vergelijking met PVC is aluminium ronduit duur. Of het nu gaat om een nieuwbouw, renovatie, villa, fermette of een rijwoning: PVC kun je altijd toepassen tegen een gunstige prijs-kwaliteitsverhouding! Bovendien is PVC, dankzij de versterking in de PVC profielen in combinatie met veiligheidsbeslag ook heel inbraakveilig!

PVC in de kleur die jij wilt!

Vroeger was de keuze van kleuren beperkt als je voor PVC ging. Vandaag de dag kunnen PVC raamprofielen voorzien worden van heel wat kleurcoatings, waardoor zelfs een houtstructuur kan geïmiteerd worden. PVC ramen passen daardoor in elke woning, of het nu gaat om klassiek of modern. Zelden heb je zo’n brede waaier aan afwerkingsmogelijkheden gezien!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!