Waarop letten bij de afwerking van je ramen?

afwerking ramenZowel de binnen- als buitenafwerking van je ramen moet piekfijn in orde zijn. Ze bepaalt mee de look van je woning en van je interieur. Bovendien heeft de afwerking van je ramen een impact op de isolatiewaarde. Als je de juiste keuzes maakt, slaag je erin om je energiefactuur binnen de perken te houden en is je woning een lust voor het oog.

Binnenafwerking ramen

Voor de binnenafwerking van je ramen zijn er twee belangrijke zaken die je in het achterhoofd moet houden:

  • De dagkanten moet op de juiste manier afgewerkt worden. Doorgaans worden ze bepleisterd of bekleed met bijvoorbeeld MDF-platen.
  • Een tablet zorgt ervoor dat je raam aan de onderkant perfect is afgewerkt. Het materiaal – inox, hout, PVC, tegels, … kies je zelf.

Laat de binnenkant van je ramen afwerken door een vakman, zodat het resultaat er onberispelijk uitziet.

Buitenafwerking ramen

De afwerking van PVC raamprofielen gebeurt doorgaans met een gelakte coating. Op die manier krijgen ze een matsatijnen zachtheid mee. De coating zorgt ook voor duurzame en onderhoudsvriendelijke ramen. Naast een gelakte coating kun je ook kiezen voor in de massa gekleurde ramen of ramen met een houtstructuurfolie.

Buitenafwerking ramen

Voor de buitenafwerking worden afkastingsprofielen gebruikt die dezelfde kleur als de ramen en deuren hebben. Uiteraard bestaan ze uit hetzelfde materiaal. De opening tussen de baksteen en het raam wordt afgewerkt met een siliconenvoeg.

Raamprofielen van optimale kwaliteit

De afwerking van je raamprofielen is mee bepalend voor de uitstraling van je woning. Maar daarnaast zijn er nog een aantal andere aandachtspunten:

  • Raamprofielen hebbend dankzij meerdere luchtkamers een grote impact op de isolatiewaarde van je ramen.
  • Combineer de raamprofielen met dubbele of driedubbele beglazing. Op die manier gaat de energiezuinigheid van je woning er met rasse schreden op vooruit.

Ben je op zoek naar ramen met een kwalitatieve afwerking die ook nog eens goed isoleren? Dan zijn PVC ramen ideaal. Neem contact met ons op voor een gratis offerte en advies op maat.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!