De Vlaamse renovatiepremie voor ramen en deuren uitgelicht

Ramen renovatieZijn uw ramen en deuren aan vervanging toe? En is uw huis ouder dan 25 jaar? Dan bent u bij de gelukkigen en kan u een beroep doen op de Vlaamse renovatiepremie. Als u kiest voor hoogrendementsbeglazing recupereert u een bedrag van 4.500 euro: 30% op een maximum factuurbedrag van 15.000 euro. De moeite waard dus om nieuwe PVC ramen en PVC deuren te installeren.

Ramen en buitendeuren met hoogrendementsbeglazing

Zendow Neo voor een optimale isolatie

“De Vlaamse renovatiepremie is bedoeld voor structurele werken die de toestand van de woning grondig verbeteren”, zo luidt de officiële formulering. Concreet komt het hierop neer: de woningkwaliteit verbetert zodat mensen langer in hun huis kunnen blijven wonen. Buitenschrijnwerk komt in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie, op voorwaarde dat u opteert voor ramen en buitendeuren met hoogrendementsbeglazing. Dat wil zeggen: isolerende hoogrendementsbeglazing met een U-waarde van maximaal 1,3 W/m²K. Meer details over de isolatiewaarde van het glas? Aarzel zeker niet ons om uitleg te vragen, we helpen u graag verder!

Renovatiepremie: facturen maximaal drie jaar oud

U kan de aanvraag voor de Vlaamse renovatiepremie pas indienen nadat alle werken uitgevoerd zijn en u alle facturen hebt ontvangen. De premie wordt berekend aan de hand van de ingediende facturen die niet ouder dan drie jaar mogen zijn. Opgelet, want de werken moeten door een geregistreerde aannemer worden uitgevoerd. Wanneer u zelf de handen uit de mouwen steekt, heeft u alleen recht op een terugbetaling van de aangekochte materialen.

U P D A T E : In navolging van het recente afschaffen van de verplichting tot registratie voor het verlaagd BTW-tarief, wordt de registratieverplichting binnen de Vlaamse renovatiepremie eveneens afgeschaft. (bron: WonenVlaanderen.be)

Renovatiepremie: inkomensvoorwaarden

U moet ook voldoen aan de inkomensvoorwaarden: het netto belastbaar inkomen van samenwonenden mag drie jaar voor de aanvraag maximaal 56.060 euro bedragen (voor alleenstaanden 39.250 euro). Voor iedere persoon ten laste komt er 3.140 euro bovenop. Alleenstaanden mogen maximaal 35.000 euro (netto belastbaar) verdienen of 50.000 euro met een persoon ten laste. Deze bedragen worden geïndexeerd en worden dus jaarlijks aangepast.

PVC ramen en PVC deuren vervangen

De renovatiepremie vormt een ideale gelegenheid om nieuwe PVC ramen en PVC deuren te laten installeren. Ze zijn sowieso al voordeliger in prijs en met de renovatiepremie ziet het financiële plaatje er nog mooier uit. Wacht dus niet langer en neem contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken, of vraag meteen een gratis offerte. Loop uw kans om van de renovatiepremie te genieten niet mis!

Wilt u er absoluut zeker van zijn dat u recht hebt op de Vlaamse renovatiepremie bij het plaatsen of vervangen van ramen? Dan kan u steeds ons contacteren of op het informatieportaal WonenVlaanderen.be.

Vlaamse renovatiepremie

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!