Efficiënt ramen verduisteren: dat doe je zo!

Hoe ramen verduisterenZonlicht en warmte zijn aangenaam, maar soms het is ook nodig om de zon buiten te houden. Anders schijnt het licht te fel in je ogen of krijg je het te warm. Zo wordt de zon synoniem met irritatie en ongemak in plaats van met ontspanning en plezier. Gelukkig zijn er remedies om dit op te lossen. Dankzij de juiste zonwerende oplossing kan je je ramen verduisteren. Wij zetten de voornaamste op een rijtje.

Ramen verduisteren: vier oplossingen

1. Rolluiken

Rolluiken worden vooral gebruikt om de privacy te garanderen, maar uiteraard kunnen ze ook dienen om ramen te verduisteren. Rolluiken zijn vooral handig om je slaapkamers ’s nachts prefect donker te houden. Daarnaast hebben ze ook een inbraakwerende functie. Dieven slagen er niet zomaar in om rolluiken te forceren.

2. Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn handig in gebruik en flexibel. Je kan namelijk zelf kiezen tot op welke hoogte je ze oprolt. Zo bepaal je volledig zelf in welke mate je het raam verduistert en hoeveel licht je nog laat binnenvallen. Afhankelijk van het materiaal opteer je voor een sterke of zwakke verduistering. Je kan bijvoorbeeld ook rolgordijnen kopen die gefilterd daglicht doorlaten. Bovendien zijn rolgordijnen verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins.

PVC ramen met raamverduistering

3. Jaloezieën

Met jaloezieën heb je een precieze controle over de intensiteit en de richting van het licht. Je moet gewoon aan de tuimelstang draaien. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen: van klassiek over modern tot design. Bovendien zijn jaloezieën op maat verkrijgbaar: een belangrijk voordeel! Je kan er ramen van een meter, maar ook van vijf meter breed mee uitrusten.

4. Screens

Ook met screens kan je ramen verduisteren. Een ‘screen’ is een stuk doek met zonwerende eigenschappen die je voor het raam bevestigt. Screens houden de zon en de warmte buiten, maar je kan wel nog perfect door het raam naar buiten kijken. Ze zijn een decoratieve oplossing en ideaal voor grote glaspartijen.

Ben je op zoek naar ramen die een optimaal comfort bieden en uitstekende isolerende eigenschappen kunnen voorleggen? Neem dan contact met ons op en vraag je gratis offerte aan.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!