Beperk het warmteverlies in je woning

isoleren woning

Een woning die weinig energie verbruikt, is niet alleen goed geïsoleerd. Het is minsten even belangrijk om het warmteverlies zo veel mogelijk te beperken. Wat heeft het voor zin om bijvoorbeeld een zonnepanelen of een verwarmingsketel met hoog rendement te plaatsen als de warmte langs ramen en deuren naar buiten verdwijnt? Isolatie en het inperken van het warmteverlies vormen een Siamese tweeling en zorgen voor een optimale energie-efficiëntie.

Energieverbruik te hoog

België scoort gemiddeld niet goed op het gebied van isolatie. Hoewel er al een aantal jaren een inhaalbeweging aan de gang is, is er nog veel ruimte voor verbetering. Woningen in België verbruiken nog al te vaak te veel energie. Energie besparen komen twee belangrijke aspecten kijken:

  • Je huis of appartement goed isoleren zodat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat.
  • Het rendement van je verwarmings- en sanitaire installatie verhogen zodat je minder energie verbruikt.

warmteverlies beperken

Warmteverlies beperken in de praktijk

Wat kan je concreet doen? Er zijn heel wat mogelijkheden om het warmteverlies in je woning te beperken.

  • Dakisolatie: in de meeste woningen de belangrijkste oorzaak van hoge verwarmingskosten.
  • Isolatie van muren: buitenmuren zijn goed voor 20% van de warmteverliezen.
  • Isolatie ramen en deuren: in een doorsnee woning bedraagt het warmteverlies via ramen en deuren ongeveer 15% van het totaal.
  • Isolatie vloeren: goed voor ongeveer 10% van het totaal warmteverlies.
  • Ventilatie: kan oplopen tot 20% van het totale warmteverlies.

Minder warmteverlies met PVC ramen en PVC deuren

Zendow Neo voor een optimale isolatie

PVC ramen en PVC deuren hebben een hoge isolatiewaarde. Het is absoluut een goed idee om aan het begin van je ‘isolatietraject’ te beginnen met je ramen en deuren. Zo zie je de cijfers op je energiefactuur naar beneden gaan en is je energieverbruik minder belastend voor het milieu. Interesse om er het fijne van te weten? Bij ons kan je altijd terecht voor meer informatie en advies op maat!

 

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!