Binnenafwerking ramen: de finishing touch!

Binnenafwerking ramen: tips voor een vlekkeloze afwerking.

Zijn je ramen geplaatst en zien ze er aan de buitenkant piekfijn uit? Dan is het tijd voor de binnenafwerking. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een detail, maar dat is het allerminst. De binnenafwerking van je ramen heeft namelijk een grote impact op de uitstraling van je interieur. Als de afwerking niet op de juiste manier gebeurt, merk je dat meteen. We zetten de voornaamste aandachtspunten op een rijtje, zodat de binnenafwerking van je ramen vlekkeloos verloopt.

Binnenafwerking ramen: let op de details

De binnenafwerking van je ramen is precisiewerk. Alle werkzaamheden moeten nauwkeurig worden uitgevoerd, want anders krijg je een valse noot in je interieur. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

  • De afwerking van de dagkanten: de twee binnenkanten van het raam worden gewoonlijk opnieuw bepleisterd of bekleed met PVC-chambranten of MDF-platen.
  • Tablet plaatsen: aan de onderkant wordt een tablet geplaatst waarvan je het materiaal zelf kiest (inox, hout, PVC, tegels, marmer, enz.).
PVC ramen-afwerking

Binnenafwerking ramen en isolatie

Naast het esthetische aspect, is de binnenafwerking van je ramen ook belangrijk voor de isolatiewaarde van je woning. Door kieren en spleten ontsnapt immers heel wat kostbare warmte. Als je investeert in raamprofielen en beglazing met een hoge isolatiewaarde, zou het zonde zijn om de binnenafwerking uit het oog te verliezen. Zorg er eerst en vooral voor dat je ramen aan de binnenkant op de juiste manier zijn afgekit. Let daarbij op het spleetje tussen het raam en het venstertablet en garandeer een luchtdichte afsluiting van het raam op de muur.

Heb je rolluiken of een binnenzonwering? Ook daarmee moet je rekening houden wanneer je je ramen aan de binnenkant afwerkt.

Binnenafwerking van PVC ramen

Ben je bezig met een renovatie of nieuwbouw? En is het buitenschrijnwerk aan de beurt? Dan zijn PVC ramen een uitstekende keuze. Ze hebben een optimale prijs-kwaliteitverhouding en je kan kiezen uit een waaier aan kleuren. Ook bij PVC ramen mag je de binnenafwerking niet uit het oog verliezen. Doe een beroep op de expertise van een vakman, want ramen renoveren is specialistenwerk. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en effici├źntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!