Daar is de zon, daar zijn de rolluiken

Rolluiken: beveiliging, zonwering en isolerend! Nu de zon weer volop van zich doet spreken, treden rolluiken op het voorplan. Ze houden niet alleen zonlicht en warmte buiten, maar kunnen verschillende troeven voorleggen. Rolluiken zorgen er ook voor dat er tijdens de winter minder warmte uit je woning verdwijnt en dus een lager cijfer op je energiefactuur. En verder schrikken ze inbrekers af. Rolluiken met de juiste kleur fleuren je gevel ook op en zijn hun investering dubbel en dik waard.

Stijlvol en harmonieus resultaat

Rolluiken kunnen je woning een meerwaarde geven maar evengoed verpesten. Let er dan ook op dat je exemplaren kiest die bij de stijl van je huis en je gevel(steen) passen. De gevel en de rolluiken moeten als het ware in elkaar overvloeien. Dat betekent niet dat het saai wordt. Zolang het geen kakofonie wordt, kan je gerust kleuren combineren. Rolluiken installeren is een aanzienlijke investering dus neem je tijd om te kiezen en win het nodige advies in. Het resultaat moet een harmonieus geheel zijn dat er fraai uitziet.

Rolluiken: verschillende soorten

rolluikenRolluiken bestaan uit twee delen: het rolluik zelf (dat zijn de lamellen) en de kast waarin het rolluik wordt opgerold. Voor de lamellen kan je kiezen voor verschillende materialen, maar PVC scoort – net als PVC ramen – veruit het beste op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding. Er bestaan verschillende soorten rolluiken:

 

  • Inbouw rolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur- of raamopening.
  • Opbouw rolluiken: hierbij vormen raam en rolluikkast één geheel (minder plaats nodig dan inbouw modellen).
  • Voorzet rolluiken worden aan de buitengevel voor het raam geïnstalleerd. Via geleiders vóór het raam gaat het rolluik omhoog en omlaag.

Elektrische rolluiken

Rolluiken kan je handmatig bedienen, maar tegenwoordig wordt er meer en meer gekozen voor elektrische rolluiken. Die zijn voorzien van een rolluikmotor. Wil je de rolluik neer- of oplaten? Met een eenvoudige druk op de knop is het in een vingerknip gebeurd. Je bedient ze met een afstandsbediening en kan ze uiteraard ook integreren in je domotica-systeem. Een ongezien gebruiksgemak dus, en nog veilig ook!

Rolluiken kiezen en installeren

Laat je nieuwe ramen plaatsen en ben je eigenlijk ook op zoek naar rolluiken? Neem dan vandaag nog contact met ons op! Ons team van specialisten geeft je met plezier advies op maat!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!