Deuren vervangen: de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje

Deuren vervangen: waarmee rekening houden?

Deuren zijn niet alleen bepalend voor de uitstraling van je woning. Ze spelen ook een belangrijke rol om je huis optimaal te isoleren en inbraakveilig te maken. Deuren vervangen is bovendien specialistenwerk dat je het best aan een vakman overlaat. Met welke factoren moet je allemaal rekening houden? Wij geven je een handig overzicht.

Je woning in een nieuw jasje

Deuren vervangen betekent in de eerste plaats een make-over voor je gevel. Je woning krijgt een opfrisbeurt en de aanblik verandert drastisch. Het materiaal heeft, net zoals de kleur, een belangrijke impact op de look van je deuren. Als je voor PVC deuren gaat, heb je heel wat mogelijkheden. Met onze kleurensimulator kies je de kleur die het best bij je woning past. Wist je trouwens dat PVC bij alle stijlen past? Van landelijk over klassiek en pastorij tot modern.

Deuren vervangen: ga voor op-en-top duurzaamheid

hoe deuren vervangenWil je je deuren vervangen? Dan is duurzaamheid een van de belangrijkste aandachtspunten. Je bespaart energie en ook het klimaat wordt er alleen maar beter van. Zorg ervoor dat je deurprofielen een hoge isolatiewaarde hebben. Opteer voor profielen met verschillende kamers waardoor zo weinig mogelijk warmte ontsnapt.

Inbraakveilige en geluidswerende deuren

Ramen en deuren zijn nog altijd het favoriete doelwit van inbrekers. Veiligheid is van groot belang, voor je gemoedsrust en om extra kosten te vermijden. Kies deuren die je niet zomaar openbreekt en installeer een slot met driepuntsluiting. Daarnaast doe je er ook goed aan om geluidswerende deuren te kopen. Zo heb je geen last van straatlawaai en kan je in alle rust van je huis genieten.

Deuren vervangen: maak gebruik van de renovatiepremie

De Vlaamse overheid keert allerlei premies uit voor het (ver)bouwen van je woning. Ook wie zijn deuren vervangt, kan een mooie som geld opstrijken. Dankzij de renovatiepremie wordt de investering in buitenschrijnwerk terugbetaald, op voorwaarde dat je ramen en buitendeuren met hoogrendementsglas koopt. Het is wel nodig om zowel het schrijnwerk als de beglazing te vervangen.

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

Ben je op zoek naar nieuwe deuren? Neem dan contact met ons op en vraag een gratis offerte aan. Onze experts staan je met plezier te woord!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en effici├źntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!