Deursloten: de verschillende soorten op een rijtje

Verschillende soorten deursloten

Deursloten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, vormen en afmetingen. Veiligheid en gebruiksgemak zijn de voornaamste aandachtspunten bij het kiezen van een deurslot. Welk type slot je uiteindelijk koopt, hangt af van het soort deur, het materiaal en de draairichting. De meest gebruikte deursloten zijn cilindersloten, maar ook daarin is er veel variatie. We zetten de verschillende soorten deursloten even op een rijtje.

Deursloten met beslag in  diverse stijlen

Bij het maken van deursloten hebben de fabrikanten niet alleen oog voor het veiligheidsaspect: veiligheidssloten zijn niet meer weg te denken uit moderne woningen. Maar ook de uitstraling van de sloten is van groot belang! Meer en meer wordt er aandacht besteed aan het design van het deurbeslag dat perfect bij de ramen en deuren past en dikwijls voor een verrassende toets zorgt. Deurbeslag vind je net zoals ramen en deuren in allerlei materialen en stijlen: klassieke stijl, moderne stijl en landelijke stijl.

Deursloten: een overzicht

Deurslot met meerpuntssluiting

Dit soort deursloten wordt hoe langer hoe meer gebruikt, vooral omwille van de inbraakbeveiliging. Ze tellen minstens drie en soms zelfs vijf sluitpunten die over de volledige lengte van de deur zijn verspreid. Alle sluitpunten worden met één sleutel bediend en er is geen extra deurbeslag nodig. Qua inbraakveiligheid is dit absoluut het neusje van de zalm onder de deursloten!

 

Insteeksloten

Deze sloten worden in de deur geplaatst en zijn dus niet zichtbaar wanneer de deur dicht is. Voorwaarde is dat de deur voldoende dik moet zijn (meer dan 4 cm). Insteeksloten worden altijd gecombineerd met een veiligheidsbeslag en een profielcilinder. Dit soort sloten vind je vaak terug bij houten deuren.

Insteeksloten

Oplegsloten

Oplegsloten worden niet in, maar op de deur gemonteerd. Ze bestaan uit een slotkast met een al dan niet vaste buitencilinder en een bijhorende opbouw-sluitkom. In nieuwbouw woningen worden dit soort sloten niet meer gebruikt, maar in oudere huizen tref je ze nog veel aan. Want hoe meer er van het slotmechanisme wordt bloot gegeven, hoe meer kans inbrekers hebben het te forceren…

Vraag een gratis offerte aan

Ben je op zoek naar ramen en deuren die heel goed scoren op het gebied van inbraakveiligheid? Ga dan voor PVC ramen en PVC deuren. Neem contact met ons op voor een gratis offerte of advies op maat!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!