Energie besparen dankzij luchtdicht bouwen

luchtdicht bouwenDe isolatiewaarde van je woning verhogen en de energiekosten drukken. Dat is in een notendop de kern van luchtdicht bouwen. Langs kieren en spleten ontsnapt er immers heel wat kostbare warmte die onnodig wordt opgesoupeerd. Dankzij luchtdicht bouwen verlaagt het E-peil van een gebouw. Je voelt het niet alleen in je portemonnee. Ook het milieu vaart er alleen maar wel bij.

Luchtdicht bouwen en het e-peil van je woning

Het E-peil van woningen wordt hoe langer hoe belangrijker. In Vlaanderen moeten alle woningen aan strenge energienormen voldoen. Het E-peil vormt een belangrijke parameter binnen dit concept. Het drukt met een cijfer uit hoe energiezuinig je woning is. Hoe lager de waarde, hoe betere cijfers je woning kan voorleggen. En natuurlijk: hoe minder energie je verbruikt en hoe lager de kosten die je maandelijks moet betalen. Om een laag E-peil te bereiken, moet je rekening houden met de isolatie van je woning. Ook het rendement van de verwarmingstoestellen is van belang.

Het belang van ramen en deuren

luchtdichtheid ramenDoor ramen en deuren ontsnapt er heel wat warmte. Je kan dus maar beter voor buitenschrijnwerk kiezen waarlangs weinig warmte ontsnapt. Dankzij luchtdicht bouwen kan je heel wat geld besparen. Hoe doe je dat? Door de juiste materialen te kiezen. Let er vooral op dat je raam- en deurprofielen van optimale kwaliteit zijn.

Luchtdicht bouwen en ventileren gaan hand in hand

Luchtdicht bouwen betekent niet dat je je woning helemaal moet dichtmetselen. Het gaat hand in hand met een goede ventilatie. Een gezond binnenklimaat is een absolute must voor ons welzijn en daarbij hoort een optimaal ventilatiesysteem. Als je doeltreffend wilt ventileren, heb je verschillende mogelijkheden:

  1. Natuurlijke ventilatie: verse lucht wordt aangevoerd via ventilatieroosters, ramen en deuren.
  2. Mechanische ventilatie: verse lucht wordt aangezogen en onzuivere lucht wordt automatisch afgevoerd.

Ben je op zoek naar buitenschrijnwerk met een hoge isolatiewaarde? Dan zijn PVC ramen en PVC deuren de ideale oplossing. Neem contact met ons op en vraag een gratis offerte aan. We helpen je met plezier verder.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en effici├źntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!