Energie besparen met de EPB regelgeving

EPB wetgevingEPB staat voor Energie Prestatie en Binnenklimaat en het is een Europese regelgeving die weergeeft hoe een woning scoort op het gebied van energiezuinigheid. In de EPB-norm staat onder andere welke graad van thermische isolatie en ventilatie er moet worden bereikt. Het opzet? Energie besparen en zo minder CO2 uitstoten.

Minimale energieprestatie

Als u een nieuw huis bouwt (of het volume van uw bestaande woning drastisch uitbreidt), bent u verplicht om te voldoen aan de EPB-eisen. Die bepalen aan welke minimale energievoorschriften je woning moet voldoen. Energieprestatie en binnenklimaat zijn dus cruciaal. Concreet vertaalt de EPB-regelgeving zich in eisen op drie niveaus: thermische isolatie-eisen (K-peil), algemene energieprestatie (E-peil) en binnenklimaateisen (ventilatie).

Lagere energiefactuur

De EPB-eisen zijn door de Europese Unie ingevoerd om het energieverbruik per huishouden te beperken. Onder impuls van het Kyoto-klimaatakkoord moeten we met z’n allen de CO2-uitstoot drastisch verminderen. De verbranding van fossiele energiebronnen zoals olie en aardgas heeft immers nefaste gevolgen voor het klimaat. Het is vooral zaak om het energieverbruik in te perken en de energieprestatie te optimaliseren.

Hoe strenger de EPB-eisen, hoe energiezuiniger de woningen en hoe lager de CO2-uitstoot. Daardoor zal ook de energiefacturen dalen. Extra investeren in het energiepeil van uw huis betekent natuurlijk een meerkost, maar vertaalt zich in een lagere energiefactuur. Het is sowieso goed voor de planeet, en op lange termijn ook voor de portemonnee.

Energieprestatie certificaat

Als verkoper of verhuurder van een woning moet u verplicht een energieprestatie certificaat (EPC) kunnen voorleggen. Alleen een erkende energiedeskundige mag dat opstellen. Op het EPC staat de energiescore van de woning en advies om energie te besparen. Het EPC legt geen eisen op aan het gebouw, maar geeft wel informatie over de energiezuinigheid van de woning. De energiescore van een woning moet verplicht in advertenties voor de verkoop of verhuur vermeld worden.

Energie besparen met PVC ramen

Als u minder energie wilt verbruiken, begint u best bij beter isoleren. En op dat moment komen PVC ramen in het spel. PVC is sowieso een natuurlijke isolator en in de Zendow-reeks vindt u zeker uw gading. Zendow PVC ramen blinken namelijk uit in energiezuinigheid en duurzaamheid. Een aanzienlijke energiebesparing is het logische gevolg.

Zendow Neo voor een optimale isolatie

Interesse? Neem contact met ons op voor meer informatie en advies of vraag een gratis offerte aan.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!