De energiepremies voor 2015: dit moet je onthouden

energiepremies-2015Energiezuinig bouwen is een belangrijk onderdeel van het beleid van de Vlaamse overheid. Door middel van energiepremies krijgen mensen die de energiezuinige kaart trekken een financieel duwtje in de rug. De energiepremies voor 2015 hangen af van het E-peil van je woning. Hoe energiezuiniger, hoe hoger de premie!

E-peil van maximaal 30

Het E-peil geeft weer hoeveel energie je woning verbruikt. Hoe lager het E-peil, hoe minder energie je nodig hebt voor de productie van warm water, de verwarming, de verlichting, … Om in 2015 gebruik te kunnen maken van een energiepremie mag het E-peil van je woning maximaal E30 zijn. Die regelgeving dateert al van eind 2013. De normen worden de volgende jaren wel strenger. Vanaf 2021 worden BEN-woningen de standaard. Ze gebruiken amper energie en maken bovendien grotendeels gebruik van hernieuwbare bronnen.

De Vlaamse energielening promoot duurzaam bouwen

De Vlaamse energielening is een nieuw initiatief van de overheid om duurzaam bouwen te promoten. Tegen een voordelige rentevoet van 2% kan je 10.000 euro lenen. Waarvoor kan je deze premie gebruiken?ramen-vervangen Onder andere om je ramen te vervangen en hoogrendementsbeglazing te plaatsen.

Maak gebruik van de combipremie

De combipremie is sinds begin januari 2014 van kracht en blijft ook dit jaar geldig. Je kan er gebruik van maken wanneer je enkel of dubbel glas vervangt én muurisolatie plaatst. Vervang je enkel glas, dan heb je recht op een premie van 48 euro per vierkante meter met een plafond van 1.680 euro. Voor dubbel glas geldt een premie van 60 euro per vierkante meter met een maximum van 2.100 euro. Hou er wel rekening mee dat de combipremie enkel geldt wanneer je alle beglazing met een U-waarde van 2,9 W/m2K (of slechter) in de gevel(s) van de muurisolatie vervangt.

Wil je meer weten over de energiepremies voor 2015 en hoe je ze optimaal kan inzetten? Neem gerust contact met ons op!

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!