Gehard glas: de Volvo onder de glassoorten

gehard glas

Ben je op zoek naar een glazen deur, een balustrade in glas of een glazen scheidingswand? Dan moet je zeker overwegen om voor gehard glas te kiezen. Het is een glassoort die dankzij een speciale behandeling maar liefst vijf keer sterker is dan gewoon enkel glas. Bovendien is gehard glas ook heel wat veiliger dan gewoon glas. Laten we de kenmerken van deze glassoort even van naderbij bekijken.

Thermische behandeling

Gehard glas dankt zijn sterkte aan een thermische behandeling. Tijdens de productie wordt het opgewarmd tot meer dan 600° C en daarna snel weer afgekoeld waardoor het krimpt. Gehard glas is bovendien ook veel veiliger dan gewoon glas. Het breekt veel minder snel en wanneer het glas toch breekt, ontstaan er geen scherven. Het valt uit elkaar in kleine onscherpe bolletjes waaraan je je niet zal blesseren.

Gehard glas: toepassingen

Gehard glas wordt gebruikt op plaatsen waar er sterker glas dan normaal nodig is (bijvoorbeeld: loopglas of glazen balustrades). Verder wordt het ook geplaatst op risicovolle plaatsen, waar mensen zich gemakkelijk kunnen blesseren of waar er kinderen in de buurt zijn. Daar is een glassoort nodig die niet alleen heel sterk is, maar ook ongevaarlijk is wanneer er toch glasbreuk ontstaat.

Gehard glas en gelaagd glas

veiligheidsglasGehard glas behoort tot de categorie van veiligheidsglas. Het glas moet aan de glasnorm voldoen, die bepaalt wanneer veiligheidsglas gebruikt moet worden. Een glazen deur en een raam tot op de grond moeten bijvoorbeeld uit veiligheidsglas bestaan. Naast gehard glas, voldoet ook gelaagd glas aan de glasnorm. Het bestaat uit twee glasbladen die bij elkaar worden gehouden door een folie. Gelaagd glas kan wel barsten, maar niet breken.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen en PVC ramen met gehard glas installeren? Neem dan contact met ons op voor een gratis offerte. Onze experts helpen je met plezier verder.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!