Geluidshinder voorkomen? De impact van je buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk is van groot belang om geluidshinder te voorkomen.

Woon je in de buurt van een spoorweg of in het stadscentrum vlak bij een school? Dan is akoestische isolatie een must. Op die manier hou je storend lawaai buiten en kun je in alle comfort genieten van de rust binnenhuis. Buitenschrijnwerk heeft een grote impact op akoestische isolatie. In dit artikel kom je er alles over te weten.

Zo hou je storend lawaai op een veilige afstand

Geluidshinder van buitenaf kan heel storend zijn. Denk aan een drukke straat of voorbijrazende treinen. Stilte en rust zijn van groot belang als je thuis van quality time wilt genieten. Dankzij buitenschrijnwerk hou je storend lawaai op een veilige afstand. Hierop moet je letten:

  • De kwaliteit van de raamprofielen. Profielen met luchtkamers of kamers met een isolerende kunststof zijn ideaal.
  • Het type beglazing: kies voor geluidswerende beglazing.

Geluidshinder voorkomen met isolerende ramen en deuren

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan kies je het best voor isolerende ramen en deuren. De isolatiewaarde wordt hangt af van bovengenoemde factoren. Heel wat mensen opteren voor dubbel glas, maar hoogrendementsglas legt betere prestaties voor. De opening tussen de twee glasplaten is bij hoogrendementsglas niet gevuld met lucht, maar wel met een edelgas. En dat heeft een grote impact op de isolatiewaarde.

pvc ramen pvc deuren

Akoestische isolatie in combinatie met thermische isolatie

Als je ramen en deuren van hoge kwaliteit plaatst, dan gooi je niet alleen hoge ogen op het gebied van akoestische isolatie. Ook het energieverbruik in je woning vermindert drastisch dankzij  isolerend buitenschrijnwerk. Op die manier geniet van je rust, bespaar je op je energiekosten en ook het milieu vaart er wel bij.

De kracht van PVC ramen en PVC deuren

PVC ramen en PVC deuren combineren het beste van twee werelden. Ze scoren erg goed op zowel akoestische als thermische isolatie. Zo hou je lawaai buiten en blijft je energiefactuur binnen de perken. Meer weten? Neem gerust contact met ons op en vraag een gratis offerte aan.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!