Hagelschade vermijden: hoe je ramen en dakkoepel beschermen?

hagelschade

De afgelopen dagen hebben de hagelbuien lelijk huisgehouden in ons land. Heel wat provincies en regio’s werden zwaar getroffen en de averij is dan ook aanzienlijk. Nu het ergste achter de rug is, is het tijd om de hagelschade op te meten en te herstellen. Maar minstens even belangrijk: hoe kan je in de toekomst hagelschade vermijden of beperken? Wij zetten alvast enkele doeltreffende tips op een rijtje.

Voorkomen is beter dan genezen

België werd zwaar getroffen door het noodweer. De Apocalyps leek nabij en de hagel kwam als pingpongballen uit de lucht gevallen. Heel wat huishoudens en landbouwbedrijven kregen het zwaar te verduren. Niet alleen auto’s liepen averij op, ook dakkoepels, (dak)ramen en dakgoten deelden in de klappen. De gevolgen zijn aanzienlijk: herstelkosten berekenen, verzekeringsmaatschappij contacteren, administratieve rompslomp afhandelen, … In de toekomst kan je hagelschade dus maar beter voorkomen!

Hagelschade vermijden aan (dak)ramen

Dakramen en ramen zijn heel kwetsbaar bij hagelbuien of stormweer. De hagel slaat hard in op het dak en de gevels. Met deze maatregelen worden je ramen beschermd en overleven ze de hagelbollen:

  • Doe de rolluiken naar beneden. Het risico op schade is kleiner, de herstelling is minder ingrijpend en minder kostelijk.
  • Kies gehard glas.
  • Ga voor PVC ramen in plaats van houten ramen. Hout is namelijk poreuzer waardoor het minder goed bestand is tegen mogelijke impactschade.
hoe hagelschade voorkomen

Hagelschade voorkomen aan dakkoepels

Ook veranda’s en dakkoepels krijgen het hard te verduren bij hagelbuien. Dikwijls zijn de gevolgen ingrijpend en ligt de hele veranda of koepel aan diggelen. Hoe kan je dakkoepels beschermen tegen hagelschade?

  • Gebruik een doek of een oud tapijt om de inslag op te vangen.

Hagelschade herstellen: doe een beroep op een specialist

Heb je te kampen met hagelschade aan je ramen? Dan doe je het best een beroep op een specialist. Van pellicom heeft heel wat jaren op de teller staan en draagt vakmanschap hoog in het vaandel. Neem vandaag nog contact met ons op en vraag een gratis offerte aan.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!