HR, HR+ of HR++? Wegwijs in hoogrendementsglas

hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas is aan een steile opmars bezig. Wie nieuwe ramen installeert, kan maar beter op de isolatiewaarde letten, want daarmee bespaar je namelijk heel wat energie. Bovendien wordt het milieu er ook beter van. Hoogrendementsglas kan je onderverdelen in drie soorten: HR, HR+ en HR++. Hier lees je er alles over.

Het verschil tussen dubbel glas en hoogrendementsglas

Dubbel glas bestaat uit twee glasbladen met daartussen lucht. Hoogrendementsglas bestaat ook uit twee glasbladen, maar daartussen bevindt zich een isolerend edelgas (zoals argon of krypton). Het edelgas zorgt ervoor dat de geleiding tussen de twee glasplaten verkleint. Het resultaat? Een optimale isolerende werking en een drastische daling van je energiefactuur.

Het belang van de U-waarde

Om de isolatiewaarde van hoogrendementsglas aan te duiden, worden codes gebruikt die overeenstemmen met een U-waarde. De U-waarde drukt het warmteverlies van glas uit. Hoe lager de U-waarde, hoe kleiner het warmteverlies en hoe beter de beglazing isoleert.

  • HR heeft een U-waarde van 2.
  • HR+ heeft een U-waarde tussen 1,2 en 1,6.
  • HR++ heeft een U-waarde die kleiner is dan 1,1.

Ter vergelijking: enkele beglazing heeft een U-waarde van 5,8.

pvc ramen met hoogrendementsglas

 

Investeren in isolerende beglazing

Hoogrendementsglas is het summum van isolerende beglazing. Het is voorzien van een coating (een dun metaallaagje) aan de binnenkant van de spouw waardoor er amper warmte ontsnapt. Investeren in hoogrendementsglas heeft z’n prijs, maar die verdien je na verloop van tijd terug. Je moet het beschouwen als een langetermijnproject waarvan je het effect wel meteen merkt op je energiefactuur.

PVC ramen en hoogrendementsglas: een ideaal duo

De isolatiewaarde van ramen hangt niet alleen af van de beglazing. Ook de kwaliteit van de profielen speelt een rol. PVC ramen staan bekend om hun isolerende werking en kunnen bovendien een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voorleggen.

Meer weten? Neem contact met ons op voor een gratis offerte op maat!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!