STUDIE: Levensduur PVC ramen is ongeëvenaard!

Levensduur PVC ramenOp het gebied van levensduur en duurzaamheid scoren PVC ramen beter dan houten en aluminium ramen. Dat blijkt uit een studie die aan de universiteit van Barcelona werd uitgevoerd (Baldasano Recio, Narváez en Guerrero, 2005). Het onderzoek omvat twee onderdelen. Enerzijds de uitstoot van CO2 vanaf de ontginning van grondstoffen tot en met de recyclage van de PVC ramen. Anderzijds hebben de onderzoekers de energiebesparing van de verschillende materialen onder de loep genomen.

Hoge isolatiewaarde en optimaal productieproces

De belangrijkste conclusies van het Baldasano-rapport, genoemd naar de leidinggevende professor, zijn:

  • Bij de productie van PVC ramen is er (in vergelijking met andere materialen) het minste energie nodig
  • PVC ramen kunnen de laagste CO2-uitstoot voorleggen tijdens hun levenscyclus

Het betekent niet alleen dat PVC een materiaal is met een hoge isolatiewaarde, maar ook dat het productieproces van PVC ramen volledig is afgestemd op een optimale isolatie.
pvc ramen levensduur

Uitstekend CO2-rapport

Hoe hoger de isolatiewaarde van ramen, hoe meer warmte er binnenshuis blijft en hoe minder er verwarmd moet worden. En voor de energie die je niet verbruikt, wordt er logischerwijs ook geen CO2 uitgestoten. PVC is de primus van de klas en levert dus een aanzienlijke energiebesparing op. Met de stijgende energieprijzen in het achterhoofd is dat geen overbodige luxe. Zijn je ramen aan vervanging toe of plan je een nieuwbouw? Dan zijn PVC ramen de ideale oplossing.

Levensduur PVC ramen meer dan 50 jaar

Bij een bouwproject is het gebruik van duurzame materialen van groot belang. Ze moeten tegen een stootje kunnen zodat je er lange tijd van kunt genieten. PVC bouwproducten in het algemeen en PVC ramen in het bijzonder hebben een levensduur die een halve eeuw ruimschoots overschrijdt. Duurzaam bouwen met PVC ramen is dus zeker geen loos begrip.

Wil je meer weten over de troeven van PVC ramen? Geef ons dan een seintje. We bezorgen je graag het nodige advies.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!