Met hoogrendementsglas daalt je energiefactuur zienderogen

Hoogrendementsglas isoleert tot vijfmaal beter dan enkel glas en twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas. Een optimale isolatie betekent minder verwarmingskosten. Daarmee bespaar je aanzienlijk op je energiefactuur en verwarm je bovendien op een milieuvriendelijke manier.

Minder warmteverlies betekent hogere binnentemperatuur

Het verschil tussen gewoon dubbel glas en hoogrendementsbeglazing is met het blote oog amper zichtbaar. Ze bestaan allebei uit twee glasbladen met daartussen een spouw. Bij gewoon dubbel glas is die met lucht gevuld, terwijl ze bij hoogrendementsglas een edelgas bevat. Het verschil zorgt ervoor dat er veel minder warmte uit je woning verdwijnt en het thermische comfort verhoogt. Een nog betere isolatie dus!

Hoogrendementsglas: cijfers liegen niet

Hoogrendementsbeglazing kan verbluffende resultaten voorleggen. Stel dat de buitentemperatuur 0°C is en de binnentemperatuur 20°C:

  • Bij enkel glas is de temperatuur aan de binnenkant van het glas slechts 5,6°C;
  • Bij hoogrendementsglas is de temperatuur aan de binnenkant van het glas maar liefst 17,3°C!

Als je deze gegevens in geld uitdrukt, bespaar je bij de vervanging van een vierkante meter enkel glas door hoogrendementsglas 36 euro stookolie en 23,5 euro aardgas (volgens tarieven van juni 2012).

PVC ramen plaatsen met hoogrendementsbeglazing

Ben je bezig met een nieuwbouw of zijn je ramen aan vervanging toe? Dan is dat het ideale moment om hoogrendementsglas te installeren. Dit soort PVC ramen installeren legt je geen windeieren. Op korte termijn zal je energiefactuur zienderogen dalen en verdien je de investering dubbel en dik terug.

Overheidspremies

Om energiebesparende investeringen aan te moedigen, kan je voor de plaatsing van PVC ramen met hoogrendementsbeglazing overheidspremies ontvangen. De volgende regeling geldt voor overheidspremies:

  • Wanneer je enkel glas door hoogrendementsglas vervangt met een U-waarde van maximaal 1,1 W/m2K: 12 euro per vierkante meter met een maximum van 300 euro
  • Wanneer je enkel of dubbel glas door hoogrendementsglas vervangt met een U-waarde van maximaal 0,8 W/m2K: 15 euro per vierkante meter met een maximum van 375 euro

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

Neem contact met ons op voor meer toelichting. Wij helpen je met plezier verder!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!