PVC raamprofielen: energiezuinig en bekoorlijk

pvc raamprofielenKijk je ook vooral naar de uitstraling wanneer je raamprofielen kiest? Heel logisch en uiteraard is dat belangrijk. Raamprofielen zijn dan ook verkrijgbaar in allerlei stijlen, kleuren en uitvoeringen. Maar er komt meer bij kijken. Raamprofielen hebben namelijk een grote impact op de energieprestaties van je woning. Rond raamaansluitingen ontsnapt er veel kostbare warme lucht en daarom is het heel belangrijk om de isolatiewaarde in het oog te houden bij de keuze van je raamprofielen. PVC raamprofielen scoren erg goed op het gebied van energiezuinigheid en kunnen een goede prijs-kwaliteitverhouding voorleggen.

Isolatiewaarde raamprofielen

Een van de belangrijkste aandachtspunten van raamprofielen is de isolatiewaarde die wordt uitgedrukt in een U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter je huis is geïsoleerd en hoe lager je energieverbruik. De kwaliteit van het gebruikte materiaal en de opbouw van de raamprofielen zijn hiervoor van doorslaggevend belang.

PVC raamprofielen met verschillende luchtkamers

PVC raamprofielen hebben een erg lage U-waarde en dat heeft vooral te maken met de samenstelling. Ze bestaan immers uit verschillende luchtkamers waardoor er een thermische buffer ontstaat. Daarmee ontsnapt er geen warme lucht uit je woning en moet je minder verwarmen. Hoe meer luchtkamers, hoe hoger dus de energieprestaties. De gevolgen zie je iedere maand op je energiefactuur verschijnen. Bovendien is er dankzij de luchtkamers voor koude lucht en tocht geen doorkomen aan.

Verschillende stijlen

hoe pvc raamprofielen kiezen

Ben je op zoek naar ramen die je woning een extra toets geven? Dan zijn PVC raamprofielen de juiste keuze. Ze passen bij allerlei stijlen: landelijk, klassiek, modern, design,… En dat heeft vooral te maken met hun veelzijdigheid. Je kan ze verkrijgen in allerlei kleuren en uitvoeringen. Heb je een woning in pastorijstijl? Ontdek dan zeker het exclusieve Autentica gamma, speciaal ontwikkeld voor herenhuizen en pastorijwoningen.

PVC raamprofielen: degelijk en duurzaam

Naast energiezuinig en aantrekkelijk, zijn PVC raamprofielen ook erg duurzaam. Ze kunnen tegen een stootje, zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden en gaan lang mee.

Het je interesse in PVC raamprofielen? Neem dan contact met ons op en vraag je gratis offerte aan. Onze experts hebben een jarenlange ervaring en bieden advies op maat!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!