Tips voor het uitkiezen van ramen voor renovatie of nieuwbouw

Ramen zijn een belangrijk onderdeel van de woning. Ze zorgen immers voor de noodzakelijke verlichting en verluchting in huis. Indien ramen niet goed geplaatst zijn, kan de levenskwaliteit binnenshuis al een heel stuk naar beneden gaan. Wanneer je bouwt of renoveert, besteed je hier best voldoende aandacht aan. Hulp bij het kiezen van de geschikte ramen is dus steeds meer dan welkom. Waarop moet je letten bij het uitkiezen van ramen voor een nieuwbouw of renovatie? Vind hier alvast enkele tips!

  • Ramen zijn de plaatsen bij uitstek waar makkelijk warme lucht kan ontsnappen. Indien ramen niet goed zijn afgedicht, kan heel wat kostbare warme lucht naar buiten ontsnappen, wat heel wat extra stookkosten voor de bewoners betekent! Besteed dus steeds voldoende aandacht aan de afdichting van de ramen, en zorg dat geen lucht van buiten naar binnen kan, en omgekeerd. Kies uiteraard ook voor dubbel glas, om de ontsnapping van warme lucht te vermijden. Indien je investeert in energie-efficiënte ramen, kom je bovendien in aanmerking voor premies van de overheid.
  • Een goede afdichting van de ramen is niet alleen belangrijk voor luchtdichtheid, maar ook voor waterdichtheid. Slecht afgedichte ramen kunnen op langere termijn zorgen voor vochtproblemen, wat natuurlijk extra kosten met zich meebrengt.
  • Bij het plaatsen van ramen moet ook de geluidsoverlast een groot aandachtspunt zijn. Kies voor ramen die zo weinig mogelijk geluid doorlaten wanneer ze gesloten zijn.
  • Bij het uitkiezen van nieuwe ramen speelt de kwaliteit natuurlijk ook een belangrijke rol. Er zijn verschillende types ramen op de markt, waarbij de PVC ramen vaak de goedkoopste zijn, en daarom soms ook wel eens als de minst kwalitatieve bestempeld worden. Maar niets is minder waar. Ook PVC ramen kunnen van hoogstaande kwaliteit zijn. Voor de PVC profielen werkt Van pellicom met de Zendow van Deceuninck. De nieuwe Linktrusion technologie van Deceuninck combineert bovendien de versteviging van PVC profielen met een verbeterd isolatievermogen!
  • Ook de prijs is voor veel mensen een belangrijk criterium bij het kiezen van ramen. De prijs van PVC ramen is daarbij het laagst, omwille van de lichtere en goedkopere materialen die worden gebruikt. Het gebruik van lichtere materialen mag echter geen reden zijn om voor duurdere materialen te kiezen, aangezien PVC met de nieuwste technologieën kan verstevigd worden.

Ook bij Van pellicom besteden we natuurlijk voldoende aandacht aan al deze punten. Het resultaat is dat je bij Van pellicom PVC ramen vindt die niet alleen betaalbaar zijn, maar bovendien ook van hoogstaande kwaliteit!

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

Geïnteresseerd in PVC ramen? Neem snel contact op met onze experts, of vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!