PVC ramen en PVC deuren met veiligheidsglas

veiligheidsglas

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om grote glaspartijen in hun woning te verwerken. Denk maar aan een glazen deur, grote ramen tot op de grond aan de tuinkant of een glazen schuifraam. De voornaamste redenen daarvoor zijn: lichtinval en het creëren van een ruimtelijk gevoel. Maar glas is een fragiel materiaal dat letsels kan veroorzaken wanneer het breekt. Daarom is het een goed idee om voor veiligheidsglas te kiezen.

Letsels voorkomen

Het voornaamste kenmerk van veiligheidsglas is dat het niet in duizenden stukjes uit elkaar valt wanneer het breekt. Blessures door glasscherven zijn dus uitgesloten wanneer bijvoorbeeld het glas van een groot raam of een deur breekt. Je kan beter het zekere voor het onzekere kiezen en veiligheidsglas installeren, vooral wanneer je kleine kinderen hebt en er grote glaspartijen in je woning aanwezig zijn.

Veiligheidsglas: gelaagd glas

Er zijn twee soorten veiligheidsbeglazing die courant worden gebruikt: gelaagd en gehard glas. Gelaagd glas bestaat uit minimum twee glasbladen met daartussen een folie. Dankzij de folie wordt het glas bij elkaar gehouden in geval van glasbreuk en daardoor heeft het een zogenaamd ‘letselwerend’ effect. Er ontstaan dus geen gevaarlijke scherven waardoor je je niet kan snijden of bezeren. Extra voordeel: de speciale folie laat ook minder lawaai door en werkt geluidsisolerend.

Veiligheidsglas: gehard glas

veiligheidsbeglazingGehard glas is thermisch behandeld en wordt verhit bij een temperatuur van meer dan 600°C. Daarna wordt het bij een zorgvuldig gecontroleerde snelheid afgekoeld waardoor het glas zijn speciale eigenschappen verkrijgt. Bij glasbreuk valt gehard glas in kleine veilige korrels uiteen die het risico op letsels tot nul herleidt. Dit soort glas kan perfect in woningen gebruikt worden. Een ander voordeel van gehard glas is dat het ook bestand is tegen grotere temperatuurverschillen dan gewoon glas.

PVC ramen en PVC deuren met veiligheidsglas

Ben je op zoek naar een veilige en degelijke oplossing? Kies dan voor PVC ramen en PVC deuren met veiligheidsbeglazing. Neem vandaag nog contact met ons op voor advies of een gratis offerte op maat. Onze experts helpen je met plezier verder!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!