Profiteer snel van de combipremie voor raamvervanging en muurisolatie!

hoogrendementsglasWaarschijnlijk heb je al gehoord dat de Vlaamse energiepremies in 2017 hervormd zullen worden. Wil je nog profiteren van de premies aan de voorwaarden van het huidige systeem, dan moet je de werken dit jaar nog uitvoeren. Erg interessant is bijvoorbeeld de combipremie voor de gelijktijdige investering in raamvervanging en muurisolatie. Een woordje uitleg …

Waarvoor geldt deze combipremie?

Je hebt recht op een verhoogde premie van je netbeheerder als je in je woning of appartement gelijktijdig investeert in volledig nieuwe ramen met hoogrendementsglas én in na-isolatie van een bestaande buitenmuur of spouwmuur.

‘Gelijktijdig investeren’ moet je niet zo letterlijk nemen. Het betekent dat om te profiteren van de combipremie de eindfacturen van beide werkzaamheden maximaal twaalf maanden uit elkaar mogen liggen.

Een interessant voordeel

Het loont zeker de moeite om na te gaan of je in aanmerking komt voor de combipremie. Het bedrag is maar liefst vier keer zo hoog als de premie die je krijgt voor hoogrendementsglas als aparte investering (dus niet in combinatie met muurisolatie). De exacte bedragen van de premies vind je op de site van de Vlaamse overheid.

Wil je de terugverdientijd van beide investeringen berekenen? Gebruik dan de energiewinstcalculator van de Vlaamse overheid.

Wat vanaf 2017?

Vanaf volgend jaar worden de premies voor energiebesparende investeringen in Vlaanderen hervormd. De huidige combinatiepremie valt niet weg, maar je zult ze enkel nog kunnen aanvragen als een van de werken (raamvervanging of muurisolatie) een eindfactuur heeft met als uiterlijke datum 31 december 2016. De eindfactuur van de tweede investering moet gedateerd zijn in 2017, uiterlijk twaalf maanden na die van de eerste investering.

De combipremie aanvragen

De combinatiepremie voor raamvervanging en muurisolatie kun je het makkelijkst online aanvragen op de site van je elektriciteitsnetbeheerder:

Je kunt ook gebruik maken van een aanvraagformulier op papier:

Wil je alles weten over de combipremie voor raamvervanging en muurisolatie? Raadpleeg dan zeker ook de brochure ‘Premies en leningen voor energiebesparing in Vlaanderen 2016’ (pdf) van de Vlaamse overheid.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!