PVC recycleren: duurzaam ondernemen

Afval van PVC productie? Niets gaat verloren!

PVC recycleren

Is PVC recycleerbaar? De vraag stellen is ze beantwoorden. PVC is een duurzaam materiaal met een levensduur van meer dan 40 jaar en is bovendien 100% recycleerbaar. Wanneer u verbouwt en PVC ramen en PVC deuren vervangt, is er vast en zeker een verantwoorde oplossing voorhanden. Uw aannemer staat u met raad en daad bij. PVC recycleren kan ook door uw afval naar het containerpark in uw gemeente te brengen waar het wordt gesorteerd en op de gepaste manier verwerkt. Zo bent u er zeker van dat uw oude PVC profielen een tweede leven krijgen.

PVC productie duurzaam maken

Het recycleren van producten die het einde van hun levensloop hebben bereikt, is een hele uitdaging. Ook voor bedrijven die actief zijn op het gebied van PVC productie. PVC wordt heel veel gebruikt in de meest uiteenlopende toepassingen zoals ramen en deuren, maar ook waterleidingen, rioolbuizen en afvoerleidingen. De voornaamste reden daarvoor is de prijs-kwaliteitverhouding. Maar ook op het gebied van duurzaamheid scoort PVC meer dan behoorlijk. Dat blijkt onder andere uit zijn goede score in de milieu-impactstudies.

PVC ramen en PVC deuren krijgen tweede leven

Veelvuldig gebruik betekent logischerwijs ook veel afval. Uiteraard verdient het inzamelen van PVC ramen en PVC deuren de nodige aandacht. Het is een belangrijke stap in het volledig recyclageproces. De gerecycleerde PVC kan vermengd worden bij de aanmaak van nieuwe profielen, of wordt voor andere PVC producten gebruikt. De eigenschappen van gerecycleerd PVC zijn zo goed als identiek aan die van nieuwe PVC. Gerecycleerde PVC wordt ook in totaal nieuwe markten ingezet. Wist u dat bij de afbraak van 1.000 huizen ongeveer 200 ton PVC profielen vrijkomen? Die zijn goed om bijvoorbeeld 2 kilometer geluidswand uit te rusten die gebruikt wordt langs autowegen of startbanen van luchthavens.

PVC recycleren: dat is pas duurzaam ondernemen!

PVC profielen recycleren

PVC recycleren ligt tegenwoordig binnen ieders handbereik. Ook bij Van Pellicom zijn we ons daar van bewust. Tijdens het productieproces komt er intern afval vrij. Dat afval wordt voor 100% gebroken en vermalen en daarna opnieuw ingezet in de productie, bijvoorbeeld voor de isolatie in de PVC raamprofielen. Duurzaam ondernemen staat hoog op de agenda van Van pellicom. Niet alleen de p van profit is van belang, minstens even belangrijk zijn de p’s van planet en people. We hebben immers maar één planeet en die moeten we koesteren.

Benieuwd hoe PVC recycleren juist in z’n werk gaat? Kom het ontdekken op de Van pellicom opendeurdagen op 15 en 16 september, van 14h tot 18h!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!