PVC rolluiken voor een optimale afsluiting van uw ramen

De optimale afsluiting voor uw ramen

Vroeger waren rolluiken dikwijls een leuk accessoire, maar tegenwoordig vormen zij een volwaardig onderdeel van de buitenkant van onze woning. Zij zijn echt multi-functioneel en zorgen niet alleen voor onze privacy maar ook voor de nodige veiligheid, esthetiek, klimaatcomfort en energiezuinigheid. Er worden dan ook (en terecht) almaar hogere eisen aan rolluiken gesteld, ook aan PVC rolluiken.

PVC rolluiken en veiligheid

Inbraakbeveiliging is een belangrijk aandachtspunt bij het installeren van ramen en ook deuren. Dieven krijgen geen schijn van kans als u voor PVC rolluiken kiest. Zij vormen immers een extra barrière tegen ongewenste gasten. Ook de PVC ramen afsluiting houdt u best in de gaten. Daarnaast neemt u best een aantal praktische tips in acht. Vergeet vooral niet om uw ramen en deuren te sluiten en uiteraard om uw rolluiken ’s nachts of als u met vakantie bent, neer te laten.

PVC rolluiken en esthetiek

Rolluiken garanderen niet alleen uw veiligheid, ze geven uw huis ook extra cachet mee. U kan er echt mooie dingen mee doen. Zorg ervoor dat de kleur van uw PVC rolluiken perfect past bij het buitenschrijnwerk. Als u voor domotica opteert, kan u het openen en sluiten programmeren zodat uw huis er – ook tijdens vakanties – niet verlaten uitziet.

PVC rolluiken aflsuiting

PVC rolluiken en energiezuinigheid

In de zomer houden rolluiken de zon en warmte buiten, maar tijdens de koude maanden fungeren zij als een extra isolatie. De luchtbuffer tussen het raam en de rolluik vormt een extra isolatielaag. PVC rolluiken verhogen dus niet alleen uw wooncomfort, maar besparen u ook energiekosten. En dat is mooi meegenomen.

Voorzetrolluiken en opbouwrolluiken

Rolluiken zijn opgebouwd uit twee grote delen: de lamellen en de kast waarin de rolluiken worden opgerold. Wij focussen hier op twee types: opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Bij opbouwrolluiken vormen het raam en de rolluikkast één geheel. Een opbouwrolluik wordt achter het raamkozijn gemonteerd en als geheel achter de buitensteen geplaatst. Voorzetrolluiken worden, zoals hun naam doet vermoeden, aan de buitengevel voor het raam geïnstalleerd. Het rolluik loopt via geleiders vóór het raam naar beneden.

Wilt u meer weten over PVC rolluiken? Neem contact met ons op en wij maken u volledig wegwijs.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!