PVC veiligheidsdeuren tegen inbraak

veiligheidsdeurenAls je nieuwe ramen en deuren laat steken, dan verdient inbraakbeveiliging de nodige aandacht. Ramen en deuren zijn immers ideale toegangswegen voor inbrekers, en met het juiste materiaal hebben ze een slecht beveiligde deur of raam zo geforceerd. Om dat te vermijden, is het dan ook aangewezen om voor PVC veiligheidsdeuren te kiezen. Zo een veiligheidsdeur is op verschillende manieren beveiligd, zodat het voor inbrekers wel erg moeilijk wordt om via de deur in te breken.

Hoe beschermen veiligheidsdeuren je woning?

Veiligheidsdeuren beschermen je woning tegen inbraak op verschillende manieren:

  • Extra veilige sloten: er bestaan verschillende soorten veiligheidssloten. Meestal wordt er voor een meerpuntssluiting geopteerd, die de deur op 3 tot zelfs 5 plaatsen sluit.
  • Veiligheidsbeslag dat enkel van binnenuit te zien is: moderne veiligheidsdeuren zijn altijd voorzien van veiligheidsbeslag dat enkel van binnenuit te zien is. Op die manier krijgt de inbreker geen goed beeld op beveiliging die aanwezig is.
  • Cilindersloten: een veiligheidsdeur is altijd voorzien van één of meerdere cilindersloten. Cilindersloten zijn moeilijk te forceren, en worden ook steeds van het nodige veiligheidsbeslag voorzien.

Veiligheidsglas in je veiligheidsdeur

veiligheidsglas gelaagd

Tegenwoordig werkt men steeds vaker met glas in de deur. Dit zorgt voor extra lichtinval in de woning, en het creëert een gevoel van ruimte. Het nadeel van een glazen deur is natuurlijk wel dat inbrekers het glas kunnen breken om binnen te geraken. Daarnaast kan het ook breken door bijvoorbeeld een windhoos, en op die manier letsels veroorzaken. Je werkt daarom best met gelaagd veiligheidsglas, wat zorgt voor de nodige stevigheid tegen weer en wind, en ‘ongewenste’ bezoekers…

Verhard veiligheidsglas in je veiligheidsdeur is niet aan te raden, aangezien dat wel kan breken, zodat inbrekers alsnog hun zinnen kunnen begaan.

Veiligheidsdeur op maat?

Wij hebben tal van PVC veiligheidsdeuren in ons gamma, in allerlei modellen. Wens je meer informatie, of wil je een veiligheidsdeur op maat? Aarzel dan niet en contacteer ons, of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!