RAL kleuren kiezen: een waaier aan mogelijkheden

De kleur van je ramen bepaalt voor een groot deel de look van je woning. Het is dan ook belangrijk om er niet licht mee om te springen. RAL kleuren vormen een uitstekende leidraad om je weg te vinden in het uitgebreide kleurengamma. RAL is een systeem om kleuren en coatings te definiëren dat wereldwijd wordt gebruikt. Er zijn maar liefst 117 tinten waaruit je kan kiezen. Je vindt er vast en zeker een die in de smaak valt en bij de stijl van je woning past.

RAL kleuren kiezen voor een harmonieus geheel

Wanneer je ramen kiest, hou je rekening met heel wat aspecten: de duurzaamheid van PVC ramen, de onderhoudsvriendelijkheid en uiteraard ook het esthetische aspect. De kleur van je ramen en deuren moet in het kleurenpallet van je woning passen. Bekijk je huis als een geheel en kies op basis daarvan de juiste kleuren, zowel voor binnen als buiten. Het systeem van RAL kleuren vormt een handig hulpmiddel om je keuze te maken. Van elke basiskleur (geel, groen, rood, blauw,…) zijn er allerlei lichte en donkere tinten verkrijgbaar. Zo hebben je PVC ramen en deuren een echte meerwaarde en komt de kleur volledig tot zijn recht.

RAL-kleuren kiezen voor je ramen

Specialistenwerk

Zowel bij nieuwbouw, als renovatie is het een goed idee om je op RAL kleuren te baseren. Een RAL kleur uitkiezen is uiteraard belangrijk, maar minstens even belangrijk is het verf- of lakprocedé. Het is specialistenwerk dat minutieus uitgevoerd moet worden en waarvoor je altijd een beroep kan doen op onze expertise. Zo verkrijg je stijlvolle PVC ramen die je woning opfleuren.

Bekijk hier het nieuwe RAL-kleurenoverzicht voor 2015-2016!

RAL kleuren simulator: simuleer de kleur van je (nieuwe) ramen

Het kleurengamma voor PVC ramen is heel uitgebreid. Van pellicom heeft bovendien een handige online kleurensimulator waarmee je de RAL kleur vindt die perfect de stijl van je huis alle recht aandoet. Je kan zelfs een foto van je huis uploaden en het systeem kiest een kleur die erbij past…

Wil je liever persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. Een van onze kleurenexperts helpt je met plezier verder!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!