RIP Vlaamse renovatiepremie, leve de belastingvermindering!

vlaamse renovatiepremie

Sinds eind december 2014 is de Vlaamse renovatiepremie van gedaante veranderd. Ze wordt niet meer uitbetaald in de vorm van een subsidie, maar uitgekeerd als belastingvermindering. Bovendien wordt de belastingvermindering gespreid over drie jaar. Wat is er precies veranderd en waarmee moet je rekening houden? Je lees het in dit artikel!

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

De Vlaamse renovatiepremie werd in het leven geroepen om oude huizen nieuw leven in te blazen en de woonkwaliteit drastisch te verhogen. De manier waarop de premie wordt uitgekeerd verandert, maar de voorwaarden blijven dezelfde:

De Vlaamse renovatiepremie: wat verandert er precies?

De nieuwe regeling gaat in vanaf de zomer van 2015. Je ontvangt geen premie meer, maar wel een attest dat je aan je belastingaangifte toevoegt. Als je in tussentijd van plan bent om een aanvraag te doen, hou je je facturen bij tot de zomer van 2015. Het heeft geen zin om toch een aanvraag te doen, want die wordt je door Wonen-Vlaanderen gewoon teruggestuurd.

Welke werkzaamheden komen in aanmerking?

Dankzij de Vlaamse renovatiepremie kan je werken laten uitvoeren aan je ruwbouw, buitenschrijnwerk, dak, elektriciteits- en sanitaire installatie, verwarming en trappen. Let er wel op dat je een geregistreerde aannemer onder de arm neemt en de facturen niet ouder zijn dan drie jaar.

pvc ramen en pvc deuren

Ook ramen en deuren komen in aanmerking

Je kan ook genieten van de belastingvermindering wanneer je nieuwe ramen en deuren koopt. Voorwaarde is wel dat je je buitenschrijnwerk uitrust met hoogrendementsbeglazing (met een U-waarde van maximaal 1,3 W/m²K).

Met PVC ramen en PVC deuren maak je een uitstekende keuze. Ze staan garant voor een optimale prijs-kwaliteitverhouding en bieden ongeziene mogelijkheden op het gebied van design.

Interesse? Neem contact met ons op voor een gratis offerte of advies op maat!

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!