Soorten buitendeuren: met deze factoren hou je maar beter rekening

pvc buitendeurSta je op het punt om nieuwe buitendeuren te plaatsen? Dan moet je rekening houden met een aantal factoren zoals duurzaamheid, inbraakpreventie en isolatiewaarde. Het soort buitendeur dat je kiest, heeft een belangrijke impact op deze criteria. In dit artikel geven we je een handig overzicht en de nodige tips.

De verschillende soorten buitendeuren op een rijtje

Buitendeuren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Heel wat mensen kiezen voor het ‘gewone’ model, maar inbraakwerende buitendeuren (met een meerpuntsluiting) zijn al een tijdje aan een opmars bezig. In sommige uitzonderlijke gevallen kan je ook een gepantserde buitendeur kiezen.

De voornaamste parameters op een rijtje

Op basis waarvan kies je een buitendeur? We zetten de belangrijkste criteria op een rijtje:

  • De uitstraling van je deur moet bij de stijl van je woning passen.
  • De isolerende werking is een niet te verwaarlozen factor.
  • Veiligheid en inbraakpreventie zijn van groot belang.

Het materiaal waaruit je buitendeur bestaat, is doorslaggevend voor bovenstaande zaken. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Kies dan voor PVC buitendeuren. Ze kunnen mooie resultaten voorleggen voor deze drie criteria.

pvc buitendeuren

De raamprofielen en de beglazing

De kwaliteit van de raamprofielen is een andere cruciale factor. Ze hebben vooral een invloed op de thermische en akoestische isolatiewaarde en zorgen ervoor dat dieven niet zomaar je woning kunnen binnendringen. Ook hier zijn PVC raamprofielen een aanrader. Ze dragen op een duurzame manier bij tot een lager energieverbruik en staan garant voor een optimaal wooncomfort.

PVC deuren kopen bij een specialist

Ben je bezig met een renovatie- of nieuwbouwproject? Dan moet je de nodige aandacht besteden aan de buitendeuren. PVC deuren zijn een uitstekende keuze, zowel op het gebied van ‘look’, energiezuinigheid als veiligheid. Van pellicom heeft tonnen ervaring en expertise om je te begeleiden in je zoektocht naar de juiste deuren.

Interesse? Neem contact met ons op en vraag een gratis offerte aan!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!