Soorten deuren: kies een exemplaar dat perfect bij je woning past

soorten-deurenEen buitendeur bepaalt voor een groot stuk de uitstraling van je woning. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste keuze maakt en een deur kiest die bij de stijl van je woning past. Maar er is meer! Je moet ook rekening houden met een aantal extra factoren die niet zichtbaar, maar toch van groot belang zijn. Wij zetten de verschillende soorten deuren op een rijtje en geven je extra tips mee.

Isolerende buitendeuren

Isolatie is tegenwoordig een heel belangrijke factor bij woningbouw. De energienormen worden almaar strenger en je huis moet over de hele lijn voldoende geïsoleerd worden. Het buitenschrijnwerk is bepalend voor de isolatiewaarde van je woning. Je kiest dan ook beter voor buitendeuren die hierop erg goed scoren. Laat niets aan het toeval over en informeer je vooraf, zodat de cijfers op je energiefactuur binnen de perken blijven. Let zowel op het gebruikte materiaal als op de isolatiewaarde van eventuele beglazing.

Inbraakwerende deuren

Ook inbraakpreventie is een belangrijk aandachtspunt wanneer je buitendeuren koopt. Hoe kan je je woning optimaal beveiligen?

  • Kies inbraakwerende beglazing.
  • Opteer voor degelijk materiaal.
  • Plaats sloten met een meerpuntssluiting.
  • Voorzie eventueel een alarmsysteem en/of camera’s.

Gebruik verder ook je gezond verstand en laat deuren en ramen niet zomaar openstaan. Als je deze instructies in acht neemt, is de kans klein dat je met een inbraak wordt geconfronteerd.

pvc-buitendeurSoorten deuren: til je woning naar een hoger niveau

Behalve de hierboven genoemde praktische zaken, is ook het esthetische aspect van belang. Buitendeuren bepalen namelijk voor een groot deel de uitstraling van je woning. En laat dat nu net een van de sterke punten van PVC deuren zijn. Ze bieden tal van mogelijkheden op het gebied van kleuren en uitvoeringen. Bovendien blinken ze uit in veelzijdigheid en ze passen bij alle mogelijke stijlen: landelijk, klassiek, moderne, cottage,…

Wil je meer weten over de verschillende soorten deuren en ben je op zoek naar een duurzame en stijlvolle buitendeur? Neem dan contact met ons op en vraag een gratis offerte aan! Onze specialisten staan paraat!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!