Veiligheidssloten: geef inbrekers geen schijn van kans

Bij de keuze van ramen en deuren staat inbraakbeveiliging steevast op de agenda. Inbrekers kiezen de weg van de minste weerstand en ramen en deuren zijn de gedroomde ‘toegangswegen’. Maar meer en meer mensen nemen de nodige maatregelen om dieven geen kans te geven. Veiligheidssloten vormen een van de onmisbare onderdelen van een inbraakveilige woning. In combinatie met het juiste veiligheidsbeslag maak je het ongewenste gasten heel moeilijk om je woning binnen te dringen.

Veiligheidssloten met 3 verankeringspunten

Veiligheidssloten zijn een efficiënte manier om je huis of appartement extra te beveiligen. Tegenwoordig worden deuren er meer en meer mee uitgerust. De meest gebruikte variant is het veiligheidsdriepuntslot. Met één sleutelbeweging gaat de deur op drie plaatsen op slot: onderaan, in het midden en bovenaan. Zo wordt het voor inbrekers quasi onmogelijk om de deur open te breken. De klassieke methode om de deur met een schroevendraaier te forceren, wordt in de kiem gesmoord wanneer je dit soort veiligheidsslot installeert.

Veiligheidscilinders

veiligheidssloten: kies voor een veiligheidscilinder!

Professionele dieven hebben in veel gevallen het ook gemunt op de cilinder van het deurslot. Heb je nog een gewone cilinder? Dan is het hoog tijd om die te vervangen door een veiligheidscilinder, een ingreep die amper tijd en moeite kost maar veel resultaat oplevert. Inbrekers moeten in de meeste gevallen de deurcilinder forceren om binnen te geraken. Het is dus belangrijk om een degelijke cilinder te kiezen die je niet zomaar stuk krijgt en wel tegen een stootje kan.

Veiligheidsbeslag beschermt de cilinder

Maar een veiligheidscilinder alleen is niet voldoende. Minstens even belangrijk is het veiligheidsbeslag dat over de cilinder wordt geplaatst. Het beslag wordt door het slot geboord en langs de binnenkant van de deur vastgemaakt. De schroeven zie je aan de buitenkant niet zitten en zo kunnen inbrekers het veiligheidsbeslag niet verwijderen. De cilinder blijft dan ook altijd beschermd tegen uitboren of afbreken. Veiligheidsbeslag (of rozet) is niet alleen voor deuren, maar ook voor ramen beschikbaar.

Advies op maat nodig?

Wil je het fijne weten van PVC deuren met veiligheidssloten en de verschillende mogelijkheden ontdekken? Neem dan contact met ons op voor advies op maat of vraag een gratis offerte aan. Wij helpen je met plezier verder.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!