Een venster plaatsen: voer voor specialisten

venster plaatsen

Een venster plaatsen is geen eenvoudige klus. Je laat het dan ook beter over aan specialisten met kennis van zaken. Er komt heel wat kijken bij het vervangen van een venster: de oude ramen verwijderen, de muuropening voorbereiden en het nieuwe venster plaatsen. Wij geven alvast mee waarmee je rekening moet houden en hoe het plaatsen van een venster precies verloopt.

Het oude raam verwijderen

Het oude raam verwijderen, is het eenvoudigste onderdeel van de klus. Ook al is ‘eenvoudig’ hier relatief. Eerst moet het glaswerk verwijderd worden. Daarna komt het zwaardere werk aan bod: het raamkader verwijderen. Ramen zijn in de muur vastgemaakt met schroeven of ankers. Die moeten eerst verwijderd worden zodat het raam loskomt. Er komt ook zaagwerk aan te pas: de stijlen en eventuele dwarslatten moeten doorgezaagd worden.

Venster plaatsen: de muuropening voorbereiden

De muuropening voorbereiden is een heel belangrijke stap binnen deze klus. Het nieuwe venster moet namelijk precies in de muuropening passen. Anders ontstaan er spleten en kan je na afloop weer van vooraf aan beginnen. Het is vooral belangrijk dat de raamopening en de binnenmuren overal waterpas zijn (zowel horizontaal als verticaal). Het is altijd een goed idee om het raam even te passen en in de opening te plaatsen.

hoe een venster plaatsen

Nieuwe venster plaatsen en isoleren

Is de muuropening klaar? Dan kan je het nieuwe raam erin plaatsen. Hiervoor worden er twee technieken gebruikt: met schroeven of met ankers. Voor experts die gepokt en gemazeld zijn in het plaatsen van vensters, is dit kinderspel. Leken wagen zich hier best niet aan.
Tot slot is het een must om de opening tussen het raamkader en de muur op te vullen met schuim. Op die manier ben je verzekerd van thermische en akoestische isolatie.

Een venster plaatsen: ga in zee met Van pellicom

Tenzij je een ervaren doe-het-zelver bent, laat je een venster plaatsen dus beter over aan een gespecialiseerde firma. Bij Van pellicom ben je daarvoor aan het juiste adres. Wij zijn specialist in het plaatsen van PVC ramen en deuren. Neem contact met ons op of vraag een gratis offerte aan.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!