Ventilatiewetgeving: nieuwe ventilatie-eisen voor 2015!

ventilatiewetgevingWanneer je buitenschrijnwerk plaatst, is isoleren een belangrijk aandachtspunt. Je houdt het lekker warm tijdens de winter en heerlijk fris in de zomerperiode. Maar voor een gezond binnenklimaat is ventileren ook van belang. De kwaliteit van de binnenlucht is afhankelijk van een goed werkend ventilatiesysteem. Vanaf 1 januari 2015 gelden er nieuwe ventilatie-eisen voor buitenschrijnwerk. Hier kom je er alles over te weten.

Isoleren én ventileren vormen een Siamese tweeling

Wie renoveert, moet letten op de isolatiewaarde van ramen en deuren. Een goeie isolatiewaarde bespaart je een flinke slok op de borrel aan energiekosten en heeft een positieve impact op het klimaat. Daarnaast is ook ventilatie essentieel. Ventileren gaat hand in hand met isolerende ramen en deuren. Het resultaat? Een aangenaam, comfortabel én gezond binnenklimaat!

Ventilatie-eisen voor de Vlaamse renovatiepremie

De nieuwe ventilatie-eisen gelden voor wie gebruik wil maken van de Vlaamse renovatiepremie. Daarmee wil de Vlaamse regering de woonkwaliteit van oude huizen drastisch verhogen. Als je renovatiewerken van meer dan 10.000 euro uitvoert en je buitenschrijnwerk uitrust met hoogrendementsbeglazing, kan je je verheugen op een mooie belastingvermindering.

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

pvc ramen

De nieuwe ventilatiewetgeving: toevoer van verse lucht is een must

De essentie van de nieuwe ventilatiewetgeving is de toevoer van verse lucht. Maak je in je woning gebruik van mechanische toevoer en afvoer van lucht of mechanische toevoer en natuurlijke afvoer, dan zijn er geen specifieke eisen waarmee je rekening moet houden wanneer je nieuw buitenschrijnwerk plaatst. In het andere geval gelden de volgende instructies:

  • In de ‘droge’ ruimtes (woon-, slaap-, studeer- en speelkamer) moet je ramen met voldoende ventilatieroosters plaatsen.
  • De luchttoevoer moet minstens 45m³/h per lopende meter venster bedragen.

Wil je meer weten over de nieuwe ventilatiewetgeving? Neem gerust contact met ons op!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!