Verstrengde energienormen voor nieuwbouwwoningen

energienormen nieuwbouwNieuwbouwwoningen zullen de komende jaren aan strengere energienormen moeten voldoen. Dat heeft de Vlaamse regering in samenspraak met de bouwsector beslist. Het E-peil, dat de energieprestatie van een woning uitdrukt, wordt geleidelijk aan verstrengd. Als je woning een laag E-peil kan voorleggen, zullen de cijfers op je energiefactuur ook lager zijn. En dat heeft alleen maar voordelen!

E-peil moet omlaag

Energiezuinig bouwen is volop in opmars, ook in ons land. Zo is het gemiddelde E-peil gedaald van E88 in 2006 tot E64 in 2009. Steeds meer Belgen beseffen de noodzaak om hun woning voldoende te isoleren. Op die manier bespaar je niet alleen op je energiekosten, het heeft ook een positieve impact op het milieu. Op dit ogenblik moeten woningen een E-peil van E70 halen. In 2014 zal dat E60 zijn en de energienorm van E30 voor 2021 is ook al bekend.

Energiezuinig bouwen in opmars

energiezuinig bouwen

Onlangs heeft Freya Van den Bossche, Vlaams minister van Energie, nog veelbelovende cijfers bekendgemaakt. Een op de drie eengezinswoningen die de voorbije jaren werden gebouwd, voldoen momenteel aan de energienormen die in 2014 ingaan. Vlamingen zijn zich dus bewust van de noodzaak om energiezuinig te bouwen. Bovendien is het ook financieel haalbaar.

Energienormen halen dankzij buitenschrijnwerk

Hoe kan je energiezuinig bouwen? Buitenschrijnwerk speelt een belangrijke rol om de energienormen te halen. Er zijn twee belangrijke factoren in het spel:

  • Raamprofielen: hebben een grote impact op de energieprestaties. De isolatiewaarde wordt gegarandeerd door de thermische buffer in de luchtkamers
  • Het soort glas: hoogrendementsglas is tegenwoordig heel populair. Het isoleert vijf keer beter dan enkel glas en drie keer beter dan dubbel glas.

PVC ramen en deuren blinken uit in energiezuinigheid

PVC is een materiaal dat hoog scoort op het gebied van energiezuinigheid. PVC ramen en PVC deuren zijn bovendien degelijk, gaan lang mee en geven je woning een mooie uitstraling.

Ben je bezig met een nieuwbouwproject en wil je de strenge energienormen halen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor een gratis offerte. Onze experts geven met alle plezier advies op maat!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en effici├źntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!