Welke voordeur kiezen? Enkele tips!

Voordeur kiezen Welk type huis je ook hebt, je zal altijd een voordeur nodig hebben. De voordeur zal in belangrijke mate de veiligheid van je woning bepalen.

Anderzijds is de voordeur ook de belangrijkste toegang tot je woning, en moet die ook in esthetisch opzicht een bepaalde rol vervullen. Hierbij moet je best ook rekening houden met de stijl van je woning.

De rol van de voordeur is dus veelzijdiger dan soms wordt aangenomen. Net dat maakt de juiste voordeur kiezen zo moeilijk. Wij zetten je alvast op de goede weg met deze tips!

Isolatie

De voordeur vervult een belangrijke isolerende functie. Net zoals ramen moet ook de voordeur de warmte binnenhouden en tocht buitenhouden. Naast thermische isolatie denk je ook aan geluidsisolatie. Zeker wanneer je aan een drukke baan woont is akoestische isolatie een absolute must.

Inbraakveilig

De voordeur is de ’toegangspoort’ tot je woning. Niet alleen jijzelf gaat langs deze weg je huis binnen, ook dieven en inbrekers vinden vaak hun weg naar binnen via de voordeur. Kies dus voor een inbraakveilige voordeur in een stevig materiaal, zoals PVC. Plaats ook de juiste scharnieren, en bepaal hoe je deze best verankert in de gevel.

Onderhoudsvriendelijk

In tegenstelling tot binnendeuren, staat de voordeur constant in contact met de buitenlucht, en is hij dus ook onderhevig aan verschillende weersomstandigheden. Kies voor een voordeur die hier makkelijk  aan kan weerstaan. Let niet enkel op het materiaal, maar ook op de verf die je gebruikt. Met een onderhoudsvriendelijke voordeur zit je gerust voor vele jaren.

voordeur kiezenEsthetiek

De voordeur speelt niet elke een functionele rol, maar heeft ook een esthetische rol. De deur moet passen bij de gevel in het bijzonder en stijl van het huis in het algemeen. Uit welke periode stamt jouw huis? Wat zijn de verhoudingen van je voorgevel? Welk type voordeur past het best binnen dit kader?

Materiaal

Tot slot sta je ook even stil bij het materiaal van de voordeur. Het materiaal bepaalt in belangrijke mate hoe goed je voordeur zal scoren op de andere criteria. Kies je voor een voordeur in PVC, dan kies je voor een materiaal dat onderhoudsvriendelijk en duurzaam is. Bovendien is PVC van nature uit een sterk isolerend materiaal, en is het beschikbaar in verschillende kleuren. Een PVC voordeur zal dus in vele gevallen een juiste optie zijn bij het kiezen van de geschikte voordeur.

Is een PVC voordeur ook in jouw geval de beste keuze? Dan zit je goed bij Van pellicom. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Samen bekijken we welke voordeur het beste past in jouw woning, rekening houdende met alle bovenstaande criteria!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!