Je woning isoleren? Ook in 2014 de moeite waard!

woning isolerenEnergiebesparende maatregelen zijn al een tijdje in opmars. En ook in 2014 moedigt de Vlaamse overheid mensen aan om hun woning te isoleren. Het E-peil daalt, de combipremie werd gelanceerd,… Wat zijn precies de veranderingen en op welke manier kan je er gebruik van maken? Wij zetten de voornaamste op een rijtje!

Woning isoleren? Let op het E-peil

Sinds begin 2014 moet het E-peil van nieuwbouwwoningen aan strengere eisen voldoen. Het daalde van E70 naar E60. Het E-peil drukt de energieprestatie van een woning uit. Hoe lager, hoe energiezuiniger! Het is een belangrijke parameter bij het isoleren van je woning.

De combipremie: sla twee vliegen in een klap

Verder is er ook goed nieuws voor mensen die investeren in zowel nieuwe ramen als muurisolatie. Dankzij de combipremie stimuleert de Vlaamse regering een globale aanpak. De maatregel geldt voor de vervanging van enkel en dubbel glas met een U-waarde van 2,9 W/m2K of minder.

  • Enkel glas: de premie wordt opgetrokken tot 48 euro per vierkante meter met een plafond van 1.680 euro.
  • Dubbel glas: de premie stijgt tot 60 euro per vierkante meter met een maximum van 2.100 euro.

De premie voor muurisolatie blijft onveranderd.

Strenger E-peil voor renovaties vanaf 2015

huis isolerenVoor 2015 heeft de Vlaamse regering ook nog een nieuwigheid in petto. Voor ‘ingrijpende renovaties’ wordt er een maximum E-peil van E90 opgelegd. Wat wordt er precies verstaan onder ingrijpend? Het gaat over renovaties waarbij ‘men de verwarmingsinstallatie vervangt en minimum 75% van de gebouwschil aanpakt’.

EPC werpt zijn vruchten af

In de lijn van de energiebesparende maatregelen is het de moeite waard om de impact van het Energieprestatiecertificaat even te bekijken. Het werd 5 jaar geleden gelanceerd en de resultaten mogen gezien worden.

  • Sinds november 2008 werden er 636.000 EPC’s opgemaakt.
  • Er zijn al 5.835 energiedeskundigen geregistreerd.
  • 95% van de woningen beschikt over een EPC-certificaat.
  • Er werden al 16.000 controles uitgevoerd.

Je woning isoleren met PVC ramen en deuren

Wil je van de nieuwe energiebesparende maatregelen gebruikmaken? Dan zijn PVC ramen en PVC deuren de ideale oplossing. Ze scoren erg goed op het gebied van isolatiewaarde en kunnen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voorleggen. Interesse? Neem contact met ons op en vraag een gratis offerte aan!

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!