Woonbonus 2014: wat betekent dit voor je ramen en deuren

Tot 31 december 2014 geldt hij nog, de oude vertrouwde woonbonus die ‘bouwers’ een belastingvoordeel geeft als ze een bouwlening aangaan. Deze som, bedoeld om twijfelende bouwers over de streep te trekken, zal vanaf 1 januari 2015 echter heel wat lager liggen. Vanaf die dag geldt immers het nieuwe systeem, waarbij het voordeel een vaste 40% bedraagt. Gezinnen met een gemiddeld inkomen verliezen op die manier heel wat voordeel.

Pik de woonbonus mee

Woningbouwers die nog dit jaar een lening afsluiten, pikken de woonbonus nog mee en kunnen het ‘extra’ budget gebruiken voor isolerende ramen en deuren, zonneboilers en duurzame dakbedekking. Kortom: allemaal duurzame ingrepen die je op (middel)lange termijn dubbel en dik terugverdient. Met het nieuwe systeem, dat vanaf 2015 in werking treedt, zullen gezinnen met een gemiddeld inkomen op jaarbasis zo’n €1.300 moeten inboeten. Het is dus aan te raden om je bouwplannen nog dit jaar werkelijkheid te maken!

Energie-efficiënt bouwen

Je kan dan met de bonus aan de slag om je woning goed te isoleren en helemaal energie-efficiënt te maken. Isolerende PVC ramen en deuren zijn alvast een verstandige keuzen. Deze leveren namelijk betere prestaties dan bijvoorbeeld hout en aluminimum en halen zelfs gemiddelde U-waarden van 1,1! Je merkt het al: PVC is gewoonweg het duurzaamste materiaal dat je kan kiezen.

Woonbonus 2014: wat betekent het voor PVC ramen en deuren?

Kies voor PVC ramen en deuren!

Heb je de knoop doorgehakt en ga je nog dit jaar een bouwlening aan om van de woonbonus te profiteren? Wil je de woonbonus benutten om je woning helemaal energie-efficiënt te maken? Dan mogen PVC ramen en deuren in elk geval niet ontbreken. Het comfort en de sterke isolerende prestaties van PVC zijn namelijk ongeëvenaard en daarom zeker de moeite waard. Aarzel niet om ons te contacteren voor een gratis offerte.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!