De ongeziene isolatiewaarde van PVC raamprofielen

Hoe goed isoleren de PVC raamprofielen van Van pellicom precies? Het is een vraag die we graag voor je beantwoorden. PVC is immers niet alleen een heel lichte kunststof, het heeft ook een verbluffende isolatiewaarde. Wie PVC raamprofielen installeert, ziet de energieprestatiewaarde van zijn woning in een mum van tijd de hoogte in schieten!

PVC raamprofielen scoren beter dan aluminium en hout

Hoe dat komt? De isolatiewaarde van PVC raamprofielen – of U-waarde – ligt gemiddeld rond 1,23 W/m²K. Ter vergelijking: aluminium haalt een gemiddelde isolatiewaarde van 1,35 W/m²K, terwijl dit getal 1,8 bedraagt bij hout. Hoe hoger het cijfer, hoe lager de isolatiewaarde. PVC raamprofielen zijn dus met andere woorden de sterkste isolator voor je woning. En dat merk je aan de energieprestaties van je huis.

Betaal minder verwarmingskosten dankzij PVC raamprofielenpvc raamprofielen


Dankzij PVC raamprofielen blijft de warmte in je woning veel langer hangen. In de winter wil dat dus zeggen dat je de verwarming gerust een paar graden lager zult kunnen zetten om een lekker warm resultaat te behalen. PVC ramen bestaan uit zogenaamde luchtkamers die voor een thermische buffer zorgen. De koude buitenlucht geraakt dus niet of nauwelijks tot in de binnenkamers. Door de bestaande technieken nog te perfectioneren, blijft de isolatiewaarde PVC raamprofielen trouwens nog stijgen, wat alleen maar een nog gunstiger effect zal hebben op je energiefactuur.

Deceuninck en Van pellicom: superieure isolatiewaarde in combinatie met vakmanschap

Van pellicom gebruikt de hoogwaardige PVC raamprofielen van Deceuninck. De Zendow#neo Premium-reeks haalt zelfs een U-waarde van 0,70W/m²K! Zij combineren een ongelofelijke thermische isolatiewaarde met een superieure geluidsisolatie. Dankzij die kwaliteit is Van pellicom – met bijna 50 jaar ervaring – uitgegroeid tot een van de autoriteiten op het gebied van PVC ramen.

Overweeg jij ook om je houten of aluminium ramen te vervangen door exemplaren in PVC? Bereken dan vlug je energiebesparing! En dankzij de kleurensimulator weet je van tevoren perfect hoe je nieuwe ramen er zullen gaan uitzien in jouw woning!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!